Ünlü Oyuncu'ya 83 Yıl Hapis

Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ünlenen Adnan Koç uyuşturucu madde ile yakalandığı esnada polis ekiplerine karşı direndikleri ve silah çektikleri suçlamasıyla hakkında 83 yıl hapis cezası istendi

25.04.2018-11:10 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-17:25)

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafınca yapılmış olan baskında üzerinde uyuşturucu madde yakalanınca polis ekiplerine karşı tehdit savurup silahlarını aldığı ve polisleri darp edip ateş ettikleri iddiasıyla tutuklanan Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ünlenen ‘Behram Paşa’ rolündeki ünlü oyuncu Adnan Koç ve kardeşi Ahmet Koç hakkında, 83 yıl 5’er aya kadar, Mehmet Hayri Koç hakkında ise 89 yıl 5 aya kadar hapis istemiyle dava açıldığı bildirildi. Savcılık Koç kardeşlerin şikayeti üzerine polis memurları hakkında ise, ‘Basit yaralama’, ‘Gizliliğin ihlali’ ve ‘Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması’ suçlarından yürütülen soruşturmaya ise takipsizlik kararı verdi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianameye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sokak Suçlarıyla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 15 Mart’ta günü ‘Torbacı’ olarak adlandırılan ve tanınmış isimlere uyuşturucu madde sattığı iddia edilen Sinan B’nin, ünlü dizi oyuncusu ve Muhteşem Yüzyıl’ın Behram Paşa’ rolü oynayan Adnan Koç’a, Ataşehir’de buluşarak uyuşturucu madde sattığı anlaşıldı. Ekiplerin Takibe aldığı Adnan Koç, Sinan B.’nin kendisinden aldığı uyuşturucu madde ile birlikte küçükbakkalköy’de bir kafeye gittiği belirledi. Kafeye baskın yapan 4 polis memuru, kardeşleri Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç ile birlikte oturan Adnan Koç’un üzerinde yaptıkları aramada sonucuda, 4 adet şeffaf poşete sarılı 2 gram kokain bulurken, Ahmet Koç’un üzerinde de bir adet alüminyum folyoya sarılı halde 0,4 gram metamfetamin maddesi buldu.

Yapılan iddiaya göre, göz altına alınarak kafeden dışarıya çıkartılan ve polis ekipleri tarafından merkezine götürülmek istenen şüphelilerden Ahmet Koç, “bizi buradan hiç bir polis alamaz. Polis değil kralı gelsin alamaz. Biz bir yere gitmiyoruz” diye bağırırken, ekip otosuna bindirilen Adnan Koç’a da, “İn aşağı, hiç bir yere gitmiyorsun. Burada kalıyorsun. Bizi alacak olan adamın a….. a…. s…” diye bağırdı. Kendilerini ekip otolarına bindirmek isteyen polislere direnen şüpheliler, bu sırada zorla üç polis memurunun silahını alarak, polisleri darp ettiği ve aldıkları silahlar ile polislere doğru ateş ettikleri de iddia edildi, olay yerine gelen takviye ekipler tarafınca emniyete götürülüp gözaltına alındılar. Bu esnada polis merkezinin önüne gelen kardeşlerden Şeyhmus Koç ve arkadaşı Mehmet Pınarbaşı, “Biz buraya abilerimizi almaya geldik. G…. yiyorsa, erkekseniz karakoldan dışarı çıkın” diye yüksek sesle küfür edip kargaşa çıkarınca, onlar da  polis tarafından aynı şekilde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Adnan Koç, Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya sonradan dahil olan Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaşı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı bitiren Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede, Adnan Koç ve Ahmet Koç hakkında, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Hakaret’ ve ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından toplam, 43 yıl 2,5 aydan 83 yıl 5’er aya kadar, Mehmet Hayri Koç hakkında ise, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Hakaret’, ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘Mala zarar verme’ suçlarından 44 yıl 2,5 aydan 89 yıl 5 aya kadar, Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaşı hakkında ise, ‘Kasten yaralama’, ‘Hakaret’, ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘Kaçmaya imkan sağlama’ suçlarından toplamda 3 yıl 4,5 aydan 15 yıl 11 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal