Ülke Bu Köpeği Konuşuyor! Verilen Fiyat Hayrete Düşürdü

Bursa'nın Karacabey ilçesinde ayağa kalktığında insan boyunu aşan ve günde 7 kilogram et yiyen 'Karaboğa' adlı Kangal köpeğine 125 bin lira teklif geldi.

22.11.2018-11:09 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-13:11) Ülke Bu Köpeği Konuşuyor! Verilen Fiyat Hayrete Düşürdü

Bursa'nın Karacabey ilçesinde ayağa kalktığında insan boyunu aşan ve günde 7 kilogram et yiyen 'Karaboğa' adlı Kangal köpeğine 125 bin lira teklif geldi.

AYAĞA KALKTIĞINDA İNSAN BOYUNU AŞIYOR

Karacabey ilçesinde yaşayan köpek çiftliğindeki 'Karaboğa' adlı Kangal köpeği 10 aylık olmasına karşın 90 kilodan fazla. Safkan Kangal köpeği olan ve yaşına göre oldukça fazla büyüyen Karaboğa, ayağa kalktığında insan boyunu aşıyor. 14 senedir profesyonel olarak Türk çoban köpeği yetiştirdiklerini ifade eden Alkan, 'Karaboğa'nın bu zamana kadar yetiştirdikleri en iyi köpeklerden biri olduğunu söyledi.

TEKLİFLER OLDUKÇA YÜKSEK

Alkan, 'Karaboğa adlı köpeğimiz mükemmel renk uyumu olan muhteşem bir köpek. Fiyatı da 20 bin euro yani ortalama 125 bin liradır. Karaboğa piyasaya yeni tanıtılan bir köpek. Tanıtımı da daha yeni yapılıyor. Yüksek rakamlarda teklifler geliyor. Köpeğimiz Türk çoban köpeklerine örnek bir köpek. Anne tarafı da baba tarafı da safkan, ama kendi fiziksel gelişimi fazla olduğundan dolayı fiyatı daha fazla. Anadolu çoban köpeği diye de tabir edilen bir köpek' şeklinde konuştu.

GÜNDE 7 KİLOGRAM ET YİYOR

Çiftliklerinde kangal köpeklerinin beslenmelerinin profesyonel olarak yapıldığını ifade eden Şeref Alkan, 'Fabrika ve çevreden tedarik ettiğimiz besinlerle beslenebiliyorlar. Karaboğa diğerlerinden farklı olarak günde 5 ile 7 kilogram arası et yiyebiliyor. Kangal köpekleri dünyanın en kuvvetli hayvanlarıdır. Sürü bazlı hayvanlardır. Orijinal çoban köpeğidir. Bu köpekler çok vahşi bir cesarete sahip olmalarına karşın, insanlara karşı çok naif, çok hassas bir hayvan' dedi. Karaboğa'nın fiyatının 125 bin lira olmasının neddenini anlatan Şeref Alkan, '10 aylık olmasına rağmen fiziksel gelişimi şu an en üst seviyede. Muhteşem bir renk yapısı bulunuyor. Şu an en popüler olan kara kırçıl dediğimiz gri tonda bir renk yapısı var. Ayak basarları, fiziki anatomisi ile Türkiye'nin en iyi köpeklerinden biri' ifadelerini kullandı.

Şeref Alkan, normal şartlarda iyi bir yavru Kangal köpeği fiyatının yaklaşık olarak 3 bin lira olduğunu söyleid.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal