Türkmendağı Esed Rejimi Tarafından Bombalanıyor

Esed Rejimi Türkmendağı'nı ağır bombardıman altında tutarak saldırı düzenliyor. Bombardımana İran, yabancı terörist gruplar ile terörist Mihraç Ural'ın liderlik ettiği THKP-Acilciler grubu destek veriyor.

13.03.2019-16:24 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-16:27) Türkmendağı Esed Rejimi Tarafından Bombalanıyor

Soçi Mutabakatı'nı ihlal anlamına gelen bu bombardıman, Esed Rejimi'nin uluslararası anlaşmaları ihlal ederek birtakım terörist gruplarla Türkmendağı'na saldırması ile başladı. İran destekli terörist gruplarınd a desteği ile yoğun top ve roket saldırıları düzenleniyor. Türkmendağı ile birlikte Cisir Eş Şuğur ve Cebel Ekrad adlı bölgeler de ağır bombardımanın hedefi oluyor. 

2015 YILINDA TÜRKMENDAĞI'NIN YÜZDE 85'İNİ ALMIŞLARDI

2015 Yılı'nda Rusya'nın desteği ile Türkmendağına saldırı düzenleyen ve bu bölgenin yüzde 85'ini ele geçiren Esed Rejimi bu bölgelerdeki Türkmen ve Arapların Türkiye'ye kaçmalarına sebep olmuştu. Bölgenin küçük bir kısmını elinde bulunduran muhalif güçler saldırılar karşısında teyakkuz halinde.

BEYAZ FOSFOR BOMBASI KULLANILDI

İdlib'in güneyindeki Temaniye adlı yerleşim yerinde dün gece beyaz fosfor bombası kullanıldığı ve sonrasında Halep'in batısında kalan Anadan, Hırateyn, Kefer Hamra'da ise sivil odaklı kara harekatı başlatıldığı öğrenildi. Rusya'ya ait olduğu muhaliflerce anlaşılan bir savaş uçağının da Serakib'de bir çadır kenti vurarak  2 kişinin ölümüne neden olduğunu tespit edildi.

RUSYA ARABULUCU GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR

İdlib Ateşkesi çerçevesinde garantör ülke olan Rusya; Rejim güçlerinin saldırılarını önlemekle mükellef olup saldırılar esnasında bu görevi yerine getirmediği ve destek verdiği için üç muhattaplı (Türkiye-İran-Esed Rejimi) Soçi Mutabakatını ihlal etmeye devam ediyor.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal