Türkiye'nin En Büyük Su Kaynaklarından Eber Gölü Tamamen Kurudu!

Afyonkarahisar'da bulunan Eber Gölü, gölü besleyen kaynakların kesilmesi ile tamamen kurudu. Köylüler en azından arazinin tarıma açılmasını istedi.

19.10.2018-11:45 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-11:31) Türkiye'nin En Büyük Su Kaynaklarından Eber Gölü Tamamen Kurudu!

Afyonkarahisar il hudutları içinde olan Eber Gölü, kendisini besleyen su kaynaklarının kesilmesi ardından bütünüyle kurudu. Gölden geriye yalnızca kırık sandallar kaldı. Göl, Türkiye'nin en büyük 11. tatlı su kaynağı olarak tanınıyordu.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde yer alan Eber Gölü, Sultan Dağları ve köylerin içinde yer alıyor. Sazlardan ve kamışlardan meydana gelen gölden geçimini sağlayan civar köy halkı, meydana gelen olumsuz durum karşısında ne yapacağını bilemedi. Zira gölden elde edilen kamışlar yalıtım malzemesi olarak yurt dışına gönderilirken, köy halkı balıkçılık yaparak da ekonomisine fayda sağlıyordu. Bütünüyle kuruyan göl, tekrar eski günlerine dönmeyi bekliyor.

"EN AZINDAN TARIMA AÇILSIN"

Göle sınır olan Derekarabağ Köyü'nün Muhtarı Yaşar Kandemir, en azından alanın tarıma açılmasını talep etti.

Köylünün geçinmekte zorlandığını ifade eden Kandemir, "Sultan Dağı ve Afyonkarahisar tarafından sular geliyordu fakat önünü kestiler. Gölet ve baraj kurdular. Gölün tüm kaynaklarını kestiler. Su gelmiyor hiçbir taraftan. Yalnızca yağmur yağarsa geliyor. Balık, balıkçılık bitti, hiçbir şey kalmadı. Yalnızca saz türü var şu an. Burası tarıma elverişli en azından tarıma açılsın. En az burada 10 bin dekar arazi bulunuyor. Çöl oldu burası. Tarla sahibi olmayan onlarca kişi var onlara verseler herkes eker geçinir" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal