Türkiye Libya'nın Batısında Askeri Üs Kurmaya Hazırlanıyor

Libya medyasına yansıyan haberlere göre, Türk hükümetinin Fayez al-Sarraj hükümeti ile Batı Libya'da Türk ordusu için askeri bir üs kurmak için görüştüğü öğrenildi.

01.02.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-16:54) Türkiye Libya'nın Batısında Askeri Üs Kurmaya Hazırlanıyor

Türkiye'nin Libya'nın Trablus şehrinde askeri üs kurmak için Ulusal Mutabakat Hükümetiyle anlaştığı, hatta inşaata bile başlandığı iddia edildi.

Askeri üste, Türk savaş uçakları ve insansız hava araçlarının yanı sıra Libya'daki Türk kuvvetlerinin ana karargah odası kurulması planlanıyor. Türkiye’nin kuracağı üs ile gerektiğinde asker sevkiyatı için kullanılması bekleniyor.

LİBYA’DA İKİ FARKLI GRUP YÖNETİMDE HAK İDDİA EDİYOR

Eski Libya Lideri Muammer Kaddafi yönetiminin devrilmesinin ardından Kuzey Afrika ülkesi Libya'da istikrar sağlanamadı. Ülke 2014'te yapılan seçimlerin ardından siyaseten ikiye ayrıldı. Doğu kesiminde General Hafter'in öncülüğünde Tobruk kentinde bulunan Temsilciler Meclisi, Batı kesiminde ise Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) yer alıyor. Birleşmiş Milletler (BM), UMH'yi resmen tanıyor.

Tobruk merkezli hükümeti Yunanistan, Mısır, Fransa, Suudi Arabistan, bazı Körfez ülkeleri ve Rusya desteklerken, UMH'yi Katar, Türkiye, İran gibi ülkeler destekliyor.

Kuzey Afrika ülkesi Libya’daki UMH ve Türkiye arasında 27 Kasım 2019 tarihinde “Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası” ve “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası” imzalanınca Yunanistan ve Fransa şiddetli bir şekilde Türkiye'ye karşı cephe aldılar.

Son Dkaika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal