Türkiye ile ABD Arasında, Suriye'deki Güvenli Bölge İçin Görüşme Başladı

Milli Savunma Bakanlığı, ABD askerî görevlileri, Suriye'nin kuzeyinde kurulması düşünülen 'Güvenli Bölge'ye dönük görüşmelerin, Ankara'da başladığını açıkladı.

05.08.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-10:34) Türkiye ile ABD Arasında, Suriye'deki Güvenli Bölge İçin Görüşme Başladı

Suriye'nin kuzeyinde kurulması düşünülen "Güvenli Bölge"ye dönük ABD askeri görevlileri ile görüşmeler başladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) paylaşılan açıklamada "Suriye'nin kuzeyinde koordineli bir biçimde tesis edilmesi düşünülen Güvenli Bölge'ye dönük ABD askeri görevlileri ile görüşmeler bugün saat 10.00'da MSB/ Ankara'da başlamıştır" sözlerine yer verildi.

ABD askeri görevlilerle yapılan ortak çalışmanın ilki 23 Temmuz'da yapılmıştı.

DIŞİŞLERİ'NİN 'TEK BAŞIMIZA DA YAPARIZ' MESAJI

Cuma günü basının karşısına geçen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Bu sürecin oyalamaya dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Beklentilerimizin karşılanmaması durumunda, ulusal güvenliğimizi tesis etmek için her türlü tedbiri alabilecek kabiliyete ve yeteneğe sahibiz. ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması durumunda güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız. Bunu her seviyede ABD'li muhataplarımıza iletiyoruz" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal