Türkiye, Avusturya'daki 'Peygamberimiz ve Aile' Konferansına Katıldı!

Viyana’da Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla ATİB tarafından düzenlenen "Peygamberimiz ve Aile" konulu programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Tıraşçı, Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya, Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yazar konuk oldu.

16.11.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 16.11.2019-11:26)

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Mevlid-i Nebi Haftası sebebiyle Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) tarafından organize edilen "Peygamberimiz ve Aile" konulu programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Tıraşçı, Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya, Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yazar’ın yanı sıra çok sayıda misafir dahil oldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Tıraşçı, hafta dolayısıyla Hazreti Muhammed’in farklı özelliklerini ön plana çıkaracak ve toplumda farkındalık oluşturacak konuları ele almaya çalıştıklarını söyledi.

Tıraşçı, Hazreti Muhammed’in insanlığa uyarıcı olarak gönderilen son peygamber olduğunu dile getirerek, ailesi, eşleri ve çocuklarıyla kurduğu ilişkinin başta Müslümanlar olmak üzere diğer insanlar için de önemli bir örnek teşkil ettiğini aktardı.

Aile kurmanın Allah’ın emri, Hazreti Peygamber’in ise sünneti olduğunu vurgulayan Tıraşçı, “Peygamber Efendimiz ‘Nikah kıymak, evlenmek, yuva kurmak, benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimden yüz çevirecek olursa o benden değildir.’ buyuruyor. Bu çok önemli bir ikazdır.” dedi.

Tıraşçı, insanların fıtratları gereği aileye ihtiyaç duyduklarını, ailenin kutsal bir müessese olduğuna işaret ederek, "Aile geniş veya dar diye nitelendirilmeyecek kadar tam ve zengin bir bütünlüktür. Aile, Peygamber Efendimizin ifadeleriyle, kişiliğimizin, inancımızın, hayatımızın şekillendiği bir eğitim yuvasıdır." açıklamasını yaptı.

 “PEYGAMBERİMİZ VE AİLE”

Başkonsolos Asip Kaya da Hazreti Muhammed'in yalnız Müslümanlar için değil bütün insanlık için bir kurtuluş müjdesi olarak gönderildiğine vurgu yaparak bu seneki Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde ele alınan “Peygamberimiz ve Aile” konusunun çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kaya, Avrupa’da Türk toplumunun varlığını devam ettirmesinde ailenin önemli rol oynadığını söyleyerek, güçlü bir toplum için güçlü ailelere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Bazı terör örgütlerinin barış dini olan İslam’ı yanlış yorumlayıp, kirli emellerine alet ederek hem İslam dinine hem de Müslümanlara ciddi zarar verdiğini, bu durumun Avrupa’da yaşayan Müslümanlara İslamofobi olarak geri döndüğünü kaydeden Kaya, “İslam’ın terör, şiddet ve nefretle yan yana kullanılmasını asla kabul etmiyoruz. Bu tür girişimleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz.” dedi.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal