Türk ve Rus Askeri Heyetlerin Görüşmeleri İçin Nefesler Tutuldu

İdlib diplimasisi başlıyor, Rus askeri heyeti bugün Başkente gelecek. Türk ve Rus askeri heyetlerin toplantısı bugün Milli Savunma Bakanlığında gerçekleşecek.

10.03.2020-07:29 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-10:02) Türk ve Rus Askeri Heyetlerin Görüşmeleri İçin Nefesler Tutuldu

İdlib diplimasisi başlıyor, Rus askeri heyeti bugün Başkente gelecek. Türk ve Rus askeri heyetlerin toplantısı bugün Milli Savunma Bakanlığında gerçekleşecek. Heyetler, ortak devriye ve güvenli koridora yönelik ayrıntıları masaya yatıracak.

İdlib Mutabakatı Moskova'da imzalandı, sahada ateşkes sağlandı. Şimdi de iki ülkeye ait heyetler mutabakatın teknik ayrıntılarını ele alacak.

ORTAK DEVRİYE 15 MART'TA BAŞLAYACAK
Milli Savunma Bakanlığında düzenlenecek olan toplantıda, mutabakatın teknik ayrıntıları masaya yatıracak. Moskova'daki mutabakata göre iki ülkenin ortak devriye faaliyetleri 15 Mart'tan itibaren geçerli olacak. M4 karayolu boyunca da bir güvenli koridor kurulacak. Söz konusu görüşme iki ülke arasında yapılan ateşkesin kalıcı ve sürdürülebilir olması için gerçekleşecek.

GÜVENLİK KORİDORLARI
Türk ve Rus heyetleri görüşmelerinde güvenli koridorun usul ve esasları üzerinde duracak. Devriyelerin sıklığı ve süresi konusu toplantıda önemli ölçüde yer kaplayacak.

TÜRK GÖZLEM NOKTALARINI DURUMU
Öte yandan, rejimin kontrolü altındaki bölgede yer alan Türk gözlem noktalarının durumu da değerlendirilecek.

REJİMİN ATEŞKESİ İHLALİ DURUMU
Rejim unsurlarının ateşkesi geçersiz sayma durumunda verilecek yanit ve bölgedeki terör örgütlerinin durumu hakkında fikir alışverişi yapılacak.

ATEŞKESİN KALICILIĞI KONUSU VE GÖÇMENLER
Türk ve Rus askeri heyetlerinin görüşmelerinde ateşkesin kalıcı ve daimi olması için nelerin yapılması gerektiği incelenecek. Ayrıca, Suriyeli göçmenlerin evlerine dönme yollarının açılması da toplantıda konuşulacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal