Türk Silahlı Kuvvetleri, 1 Yıl Daha Somali'de Olacak

TBMM'de alınan karar gereği Türk savaş gemileri, 1 sene daha Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde kalacak.

06.02.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-13:59) Türk Silahlı Kuvvetleri, 1 Yıl Daha Somali'de Olacak

Türk savaş gemilerinin Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde vazife süresi 1 sene daha uzatıldı.

TBMM Genel Kurulu’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz güçlerinin, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir yerlerde vazifelendirilmesi için Cumhurbaşkanlığı'na 1 sene süreyle yetki verilmesini öngören Tezkere'nin görüşmeleri sona erdi. Genel Kurul'da Tezkere'nin süresi 1 sene daha uzatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi ile; TSK deniz güçleri konuşlandırılmak suretiyle, bölgede seyreden Türk bayraklı ve Türkiye bağlantılı ticari gemilerin emniyetinin etkin biçimde muhafaza edilmesi, uluslararası toplum tarafından yürütülen deniz haydutluğu, silahlı soygun eylemleri ve denizde terörizme müşterek mücadele harekatlarına aktif katılımda bulunulması, anılan yerlere gerçekleştirilen insani yardım faaliyetlerine destek verilmesi hedefleniyor.

Türk Savaş gemileri, Somali korsanlarıyla mücadele çerçevesinde Şubat 2009'da bölgeye gönderilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal