Türk Kadınlarına Seçme Seçilme Hakkı Ne Zaman, Kimin Tarafından Verildi?

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 84. Yıl dönümü kutlanıyor. Türk kadınlarına seçme seçilme hakkı ne zaman verildi? Türk kadınlarına seçme seçilme hakkı kim tarafından verildi? Türk kadınlarına seçme seçilme hakkı kaç senesinde verildi? Meclis giren ilk Türk Milletvekili kadın kimdir?

05.12.2018-12:15 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-12:09) Türk Kadınlarına Seçme Seçilme Hakkı Ne Zaman, Kimin Tarafından Verildi?

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 84. Yıl dönümü kutlanıyor. Türk kadınlarına seçme seçilme hakkı ne zaman verildi? Türk kadınlarına seçme seçilme hakkı kim tarafından verildi? Türk kadınlarına seçme seçilme hakkı kaç senesinde verildi? Meclis giren ilk Türk Milletvekili kadın kimdir? soruların cevaplarını sizler için derledik.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı kaç yılında verildi?

Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının kanuni olarak, ülkemizde 5 Aralık 1934’te verildiği anımsatılarak, uzun soluklu mücadele dönemine dikkat çekilen açıklamada, “Tarihi gelişime baktığımız zaman günümüzde düşünülenin tersine bu hakkın kazanılmasında kadınların uzun soluklu mücadele sürecinden geçtikleri fark edilmektedir. Her ne kadar ülkemiz kadınlarının seçme ve seçilme hakkını elde etmeleri bugün demokrasinin beşiği olarak geçen birçok devletten önce olmuşsa da, bu hakkı mücadelesiz kazandıkları yanılgısına düşülmemelidir” denildi. Kadınların siyaset alanında yer alma mücadelesinin Cumhuriyet’in ilanından çok önce başladığı söylenen açıklamada mücadelenin izlerinin, en çok basın yayın alanında ve kadın örgütleri faaliyetlerinde görüldüğü bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal