Tuğgeneral Zorlu Topaloğlu: TSK Direkt Pensilvanya'dan Yönetilmiştir

Güvenlik Daire Başkanı Tuğgeneral Zorlu Topaloğlu 15 Temmuz Hakkında Açıklama Yaptı.

16.07.2019-18:58 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-18:34) Tuğgeneral Zorlu Topaloğlu: TSK Direkt Pensilvanya'dan Yönetilmiştir

15 Temmuz'da yaşanmış hain darbe girişiminin 3. seneyi devriyesi nedeniyle İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta mikrofonu eline alan Genelkurmay Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma (İKK) ve Güvenlik Daire Başkanı Tuğgeneral Zorlu Topaloğlu, FETÖ /PDY terör örgütü mensuplarının Türk Silahlı Kuvvetleri'nde nasıl teşkilatlandılarını ve günümüzde örgüte karşı verilen savaşı anlattı. Konferantsa İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, iş insanı Özdemir Bayraktar ile Hasan Vatan'ın yanı sıra, akademisyenler ve öğrenciler de bulundu.

"TSK DİREKT PENSİLVANYA'DAN YÖNETİLMİŞTİR"

TSK'ya sızmaları ve teşkilatlanmaları hakkında şunları dile getirdi: “1980'e kadar olan dönem ilk dönemdir. 1980 sonrası dönemde kısmen sızma faaliyetlerini yürütmüş, 2000-2008 arasında kurumlara girmeyi ve buralarda gerileşmeyi amaçlamış, 2008'den sonra ise sızma faaliyetlerini daha da yoğun olarak arttırmıştır. 2014'den darbe girişimine kadar olan sürede kurumlardaki mevcudiyetini muhafaza etme gayretinde bulunmuştur. FETÖ, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'Altı ibadet, ortası ticaret, üstü ise ihanettir.' Bu ihanet yapı içerisinde TSK'ya sızan teröristler, genelde örgütün ideolojik örgütlenme tabakası ve sadık tabakası olarak verilen en alttan ikinci ve üçüncü tabakasında yer almıştır. TSK'nın içine sızılmasında özellikle eğitim kurumları tarihsel olarak daha önce gerçekleşmiştir. Örgütün eğitim kurumları diğer kurumlarda örgütlenmek için araç olarak kullanılmıştır. 1980'den sonra yapılan soruşturmalarla kayıp yaşayan FETÖ, mensuplarının ifşa edilmemesi için bir takım tedbirler geliştirmiştir. Mahrem yapılardaki TSK'nın personel yapısı genellikle üçten fazla kişiyi geçmemiş ve bu yapı aksatılmadan önem verilerek oluşturulmuştur. TSK içerisindeki yapılanma diğer yapılanmalardan ayrı tutulmuş ve direkt Pensilvanya'dan yönetilmiştir.”

BİZİ SURİYE GİBİ YAPMAYA ÇALIŞTILAR

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu şunları dile getirdi: “O gece karanlık olarak başladı ama o karanlığı aydınlığa kavuşturanlar vardı. 15 Temmuz bir kaos, iç çatışma çıkarmak üzere bir hamle ve bu topraklarda tamamen yabancılaşmış bir refleksti. Onun karşısında da bir refleks vardı. Bu toprakların kolay kazanılmadığı ve iç savaşın yapılamayacağı refleksi var. O gece halkıyla, polisiyle, askeriyle bu vatanı savunanlar vardı. Bizi Suriye gibi yapmaya çalıştılar. Bizler de onlara ‘Bizi Suriye gibi yapamazsınız' dedik. Ellerde istiklalin simgesi bayrağımızla tek vücut olarak emperyalizme karşı durduk. 251 şehidimizin son nefesi bizim nefes almamızı sağladı. Bu ruh Çanakkale ruhudur. Bu büyük bir direniş ve diriliştir. Üzerinde durduğumuz topraklar çok önemlidir. Gençler de bunun farkında olmalıdır. O gece tüm dünyaya bir demokrasi dersi verildi.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal