TÜBİTAK'tan Doğalgaz Açıklaması

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de doğalgaz keşfedildiğinin müjdesini vatandaş ile paylaştı. Başkan Erdoğan'ın açıklamasının ardından TÜBİTAK, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

21.08.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-16:14) TÜBİTAK'tan Doğalgaz Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde müjdeyi vermek için saat 15:00'da kameralar karşısına geçti. Tüm Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği konuyu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de doğalgaz bulunduğunu açıkladı.

Başkan Erdoğan, 'Ülkemiz bakımdan tarihi öneme sahip müjdeyi paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahiptir. Hep önce dostluk mazlumlar hak hukuk adalet dedik. İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize görülmedik zenginlikte bir kapı açtı.

Derin deniz sondajlarında dışa bağımlıydık. Derin deniz sondajlarını bizzat yapmanın arayışlarına girdik. Bugünkü sevinci bize Fatih gemisi yaşattı. Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz hepimizi gururlandırdı. Sakarya gaz sahası isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test analiz mühendislik çalışmaları tamamlandı. Sakarya gaz sahasıyla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Bu ilk kuyuda bulunan rezerv çok daha zengin bir kaynağın bir parçasıdır. Devamı da inşallah en kısa sürede gelecek. Tespit kuyuları açmaya başlayacağız. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanıma sunmak' ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın müjdeyi vermesinin ardından TÜBİTAK, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. TÜBİTAK, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Teknolojide olduğu gibi enerji kaynaklarında da dışa bağımlılığımız her gün azalıyor. @Tubitak olarak desteklerimizle Ar-Ge tabanlı yerli ve milli teknolojiler geliştirerek enerji kaynağı keşiflerinde ülkemizi hep birlikte daha ileri noktalara taşıyacağız.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal