TSK'yı İlgilendiren Disiplin Düzenlemesi TBMM'ye Sunuldu

TSK'da içinde disiplin ve hareketliliğin artırılması yönündeki yasa teklifi Meclis'e sunuldu.

02.07.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-13:48) TSK'yı İlgilendiren Disiplin Düzenlemesi TBMM'ye Sunuldu

TSK'da disiplin uygulamasında düzenleme yapılması ile hareket etkinliğinin artırılması için tasarlanan kanun teklifi, TBMM'ye sunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri disiplinin ve hareketliliğin artırılması için düzenlenen 28 maddelik kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

Yapılan bu değişiklik hizmetine ihtiyaç duyulduğu belirlenen ve sicil notu ortalaması, sicil tam notunun yüzde 90'nın üzerinde olan istekli astsubay kıdemli başçavuşların yaş haddi artırılacak.

Yapılan bu değişiklik tasarında sözleşmeli erbaş ve erlere birliğin günlük faaliyet programında da düzenleme bekleniyor.

"EV İZNİ" İÇİN DÜZENLEME
Faaliyet programlarını, görevlerini ve çalışmalarını engellemeyecek biçimde hafta içi mesainin ardından ve hafta sonu görev yerlerinden çıkış yapmaları amacıyla izin verilmesi tahmin ediliyor. Mevcut durumda kışlalarda kalan er ve erbaşların ev iznine çıkabilmesine yeşil ışık yakılıyor.

MECLİS MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU GÖRÜŞECEK
Disiplin ve özlük haklarında düzenleme içeren teklifle, disiplin cezalarında caydırıcılığın artırılması bekleniyor. Beklenen değişikliğin en kısa sürece Meclis Milli Savunma Komisyonu'nun gündemine oturması planlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal