TSK'dan İdlib'e Yoğun Askeri Sevkiyat!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye sınırındaki askeri birliklere tank ve zırhlı araç sevkiyatını yoğunlaştırdı.

14.02.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-17:50)

Suriye sınırında garantör ülke olarak asker bulunduran TSK, yaklaşık 2 milyon kişinin göç etmek zorunda kaldığı İdlib'deki askeri birliklere personel ve araç takviyesi yapmaya devam ediyor.

Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak İdlib'e ulaştırılan 100'den fazla aracın bulunduğu konvoyda tank, obüs, zırhlı personel taşıyıcı, mühimmat yüklü kamyon ve zırhlı iş makineleri yer alıyor. 

SEVKİYAT SÜRÜYOR

Türkiye’nin çeşitli illerindeki birliklerden çıkan, askeri araçlar ile tankların sevkiyatı sürüyor. Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ve tankları taşıyan TIR’lardan oluşan 20 araçlık askeri konvoy geniş güvenlik önlemleri altında Gaziantep'in İslahiye’ye ulaştı.

NE OLMUŞTU?

TSK’nın İdlib’teki konvoyuna yönelik saldırı sonucu 7 asker ve 1 sivil personel şehit olmuştu. Saldırı sonrası Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib’deki saldırı Türkiye açısından Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır” diyerek Suriye’ye süre tanıdıklarını kaydetmişti. Erdoğan, çekilme olmaması durumunda Türkiye’nin bu bölgeleri boşaltacağını ifade etmişti.

Daha sonra Türkiye’nin 4 gözlem noktasının bulunduğu Serakib’e giren Suriye Ordusu, stratejik öneme sahip M5 Karayolu’nun İdlib’den geçen bölümünde kontrolü tamamen ele geçirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal