THY Çevre Dostu Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Türk Hava Yolları (THY) geçen yıl, 63 futbol sahası kadar toprak, 7 bin 935 tane ağaç ile 784 tane olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar su kurtardı, tonlarca plastik kullanımını da önledi.

06.07.2020-08:40 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-08:36) THY Çevre Dostu Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
THY Basın Müşavirliği açıklamasında, 2019 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu’na bakıldığına firmanın, hem çevreye hem de ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı yaptığı, pandemi buhranı öncesinde sürdürülebilir büyüme ve karlılık stratejisini başarıyla sürdürerek 74.3 milyon yolcu taşıdığı geçen senede, iklim değişikliğiyle mücadele ve yakıt verimliliğini artırma hususlarına da odaklandığı bildirildi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı sürdürülebilirlik performansı ile alakalı şu ifadeleri kullandı:

“Salgın sürecinde gördük ki doğadan ayrı kaldığımız zaman mutlu değiliz. Dünyanın en çok ülkesini uçuş ağında bulunduran havayolu olarak gelecek nesillerin de dünyamızın doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde keşfedebilmesini önemsiyoruz. Tüm operasyonlarımızı sürdürülebilir çerçevede gerçekleştirmeye odaklanacağız.

THY Teknik AŞ 2019’da önemli bir geri dönüşüm başarısı sergileyen tehlikeli atıkları geri dönüştürerek 63 futbol sahası kadar (12 adet B737-800 hacmine eş atık) toprak kurtarırken, tehlikesiz atıkların dönüşümü ile de 3 bin 648 ağacın kesilmesini önledi. Atık yönetim sistemi sayesinde makine ve uçak yağlarının doğal su kaynaklarına karışmasını önleyen THY Teknik AŞ böylece 784 adet olimpik yüzme havuzu kadar suyu kirlenmekten korudu.”

DÖRT ASLANI KURTARDI

THY’nin kargo markası Turkish Cargo’nun da nesli tükenmekte olan hayvan taşımalarıyla doğal yaşamın muhafaza edilmesine katkı sağladığı, 2019 senesinde hayvan taşımaları kapsamında, depresyondaki dört sirk aslanının Kiev’den Güney Afrika’ya özgürlük yolculuğunu yaptığı ve nesli tükenme riski altındaki kızıl akbaba Dobrila’yı, Sırbistan’daki doğal yaşam bölgesine taşıdığı aktarıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal