Tevfik Göksu: Kahramanın Çöküşünü İzliyoruz

Erdal Şimşek'in bu yayın konuk ettiği isim, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Göksu, borçlanma talebine değindi ve İmamoğlu için, "Şimdi kahramanın çöküşünü izliyoruz." dedi.

15.05.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-17:42)

Erdal Şimşek'in bu yayın konuk ettiği isim, belediyecilik konusunda tüm Türkiye'ye örnek olan isimlerin başında gelen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu oldu. Gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Göksu, son günlerdeki borçlanma talebini değerlendirdi. Belediye başkanlarının genelde borçlanma talep ederken yüzlerinin kızardığını vurgulayan Göksu, "Bunlar borçlanmayı kahramanlık olarak gösteriyor. Adaylık döneminde bütçeyi yüzde 50 artıracağım diyordu. Nerede? Ya siz İstanbul'u tanımıyorsunuz ya da yalan söylüyorsunuz." dedi.

"BU KENTİ YÖNETİRKEN HİÇ Mİ ÖNCELİĞİN YOK?"

İstanbul'un dünyada örnek olduğunu vurgulayan Göksu, "Her şeyde ileriye giden kurum, bunlar yüzünden geri sarmaya başlayacak. Para yok diyorlar, trilyonlarca lira reklam veriyor. Niye veriyorsunuz? Bu kenti yönetirken hiç mi önceliğin yok?" ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU'NDAN ALIP 25 YIL YİNE DÜZELTMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Her ay borçlanma getirdiklerine de değinen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Bu borçlanma bedava değil, neyle ödeyeceksin? Bunlar bu kenti yavaş yavaş eski CHP'nin bıraktığı hale getirecekler. CHP'den aldık, 25 yılda düzelttik. Bundan alıp 25 yıl yine düzeltmeye çalışacağız. Selimiye'yi, Süleymaniye'yi yıkmak kolay. Yapmak için Mimar Sinan bulmak lazım." dedi. 

"DAHA BAŞTA TIKANDIK DERSENİZ, SİZ BU İŞİ YAPAMIYORSUNUZ DEMEKTİR"

AK Parti'nin İstanbul'a yaptığı devasa yatırımların altını çizen Göksu, bu yatırımların İstanbul'u belli bir süre götürebileceğini fakat sonrasın çökeceğini söyledi ve "Her gün yeni bir şey yapılıyordu. Şimdi her gün yeni bir proje durduruluyor. Burada ileriye değil, geriye atılım söz konusu. Bunun olmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi çözüm perspektiflerini ortaya koymalı. Daha başta tıkandık derseniz siz bu işi yapamıyorsunuz demektir, bırakıp gidin." şeklinde konuştu.

"ŞİMDİ KAHRAMANIN ÇÖKÜŞÜNÜ İZLİYORUZ"

İmamoğlu'nun kahraman söylemleriyle çıktığını belirten Göksu, "Şimdi kahramanın çöküşünü izliyoruz. Yeni bir kahraman yaratmak için ataklar, polemikler yaratıyor." dedi. 25 yıl boyunca İstanbul'u yönettiklerini ifade eden Göksu, yaklaşık olarak 25 yıldır CHP tarafından yönetilen İzmir ile kıyaslamada bulundu. İki şehir arasındaki farka dikkat çeken Göksu, İzmir'de hala çöp meselesinin konuşulduğunu belirtti ve "İzmirlilere yazık değil mi? Bu zihniyet meselesidir." dedi.

"SİYASAL BÜTÜNLEŞMENİN TABLOSU"

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği seçime de göndermede bulunan Göksu, "İstanbul'da oy kaybımız yok. Bu siyasal bütünleşmenin bir tablosu, İmamoğlu'nun değil. Farklı bir matematik işlediği için böyle oldu." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal