Terörist Olduğu Belirlenen HDP'li Sayman Tutuklandı

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda yakalanan HDP İl Başkanlığı'nda saymanlık yapan M.M. "terör örgütüne üye olmak" suçundan dolayı tutuklandı.

07.05.2019-16:47 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-16:40)

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğüyle MİT Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen ortak çalışmada, M.M'nin (65), İsviçre'de düzenlenen terör örgütüne müzahir eylem ve etkinliklerde, örgütün Avrupa yapılanması olarak faaliyet gösteren çeşitli dernek ve sözde sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle sorumlu düzeyde diyalog içerisinde olduğu, aldığı talimatları örgütün yurt dışında yer alan yapılanmalarına aktardığı, örgütün para kasası olarak örgüt adına finans kaynağı sağlamak için etkinlikler yaptığı ve bahse konu etkinliklere katılan müzahir kitleden "bağış" olarak mali destek sağladığı belirlendi.

ÖRGÜT EYLEMLERİNE FİNANSAL DESTEK SAĞLAMIŞ

Çalışmada bunun yanı sıra HDP İl Başkanlığında sayman olan M.M'nin, örgüte müzahir yapılanmaların eylem ve etkinliklerine finansal destek sağladığı, terör örgütü PKK/KCK'nın çağrılarına uyarak Diyarbakır'da farklı tarihlerde gerçekleşen örgüt propagandasına dönüşen basın açıklaması, açık ve kapalı alan toplantısı ile bölücü terör örgütü üyelerinin cenazelerine katılarak insanları provoke ettiği, faaliyet ve demeçlerinin terör örgütünün sözde haber ajanslarında geçtiği tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarfından 2 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonda M.M. merkez Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesinde yakalandı.

Gözaltına alınan, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen M.M, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal