Terör Örgütü HTŞ'ye Büyük Baskın! Başkentte Yakalandılar

Adana merkezli Ankara ve İstanbul'da terör örgütü Heyet Tahrir Şam'a ilişkin gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 2'si adli kontrol tedbiriyle diğer 11 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

17.01.2019-10:25 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-10:19) Terör Örgütü HTŞ'ye Büyük Baskın! Başkentte Yakalandılar

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma bünyesinde, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Türkiye'de ilk defa terör örgütü El-Kaide’nin Suriye’deki yapılanması olarak çalışmalarda bulunna 'Heyet Tahrir Şam' (HTŞ) terör örgütüne eleman bulan ve lojistik destek sağlayan bir grubun olduğu tespit edildi.

Polis şüphelileri yakalamak için şafak vakti 13 Ocak tarihinde operasyon başlattı. İçlerinde özel harekatın da olduğu 300 polisle ekipler Adana merkezli Ankara ve İstanbul'da 18 adrese eş zamanlı olarak baskın gerçekleştirdi. Operasyonda Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fukara-Der) Genel Başkanı Hasan Süslü ile beraber 13 kişi gözaltına alındı.

Emniyette 4 gün boyunca devam eden sorgu işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen şüphelilerden 2'si adli kontrol tedbiriyle, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal