YSK, Oy Sayımı İşleminde Değişikliğe Gitti

YSK, oy sayma işleminde değişikliğe gidildi. Yeni konulan madde ile oylar sayılmadan önce tasnif edilecek. Bu işlem bittikten sonra oylar tek tek sesli şekilde okunacak.

17.01.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-10:08) YSK, Oy Sayımı İşleminde Değişikliğe Gitti

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerini Gösterir 138 sayılı Genelge'de gerçekleştirilen bazı değişiklikleri içeren kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında paylaşıldı.

Kararla seçimde sandık kurullarının vazife ve yetkilerini gösterir 138 sayılı genelgenin "İl genel meclisi ile belediye seçimlerinde seçim sonuçlarının sayım ve döküm cetvellerine geçirilmesi" başlıklı 43. maddesinin birinci fıkrasında değişiklik yapıldı.

Bu çerçevede birinci fıkra, "Sandık kurulu başkanı tarafından vazifelendirilen üye, oy zarfını sandıktan bir bir alarak başkana verir. Başkan zarfı açarak içerisinden çıkan oy pusularını okumadan önce, seçim türüne göre ters çevirerek tasnif edip masanın üstüne koyar. Bu işlem sona erdikten sonra başkan, 41. maddedeki sıraya göre oy pusulasının ön yüzünü herkesin görebileceği ve işitebileceği biçimde okur." şeklinde düzenlendi.

Genelgenin 43. maddesinin birinci fıkrasında, "Sandık kurulu başkanı tarafından vazifelendirilen üye, oy zarfını sandıktan bir bir alarak başkana verir. Başkan zarfı açarak içinden çıkan oy pusulasının ön yüzünü herkesin görebileceği ve işitebileceği biçimde okur." maddesi yer alıyordu.

Ayrıca genelgenin 48'inci maddesinin son kısmında da "Muhtarlık için verilen oy pusulaları, muhtarlık için oy kullanma hakkı olan seçmen sayısından fazla olursa bütün muhtarlık oy pusulaları yeniden ayrı ayrı zarflara konularak sandığa atılır ve fazla kullanılan oy sayısı kadar zarf sandıktan çıkarılarak açılmadan ayrı olarak paketlenir ve bu husus tutanağa geçirilir. Sayım ve döküm işlemlerine bu işlem yapıldıktan sonra devam edilir." düzenlemesi ilave edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal