Telefonuna Gelen Linke Tıkladı, Tüm Birikimini Kaybetti

Hatay'da yaşayan zabıta memuru cep telefonuna gelen linke tıklayınca banka hesap bilgileri çalındı. Zabıta memuru, 13 bin liralık birikiminden oldu.

12.10.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-17:39) Telefonuna Gelen Linke Tıkladı, Tüm Birikimini Kaybetti

Hatay'ın Kırıkhan İlçe Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan 40 yaşındaki Ahmet Gökalp, evde oturduğu esnada tanımadığı bir numaradan gelen kısa mesajı gördü. Mesajı açan Gökalp, mesaj içeriğindeki linke tıklayarak açmaya çalıştı.

Linke tıklamasının ardından cep telefonu kilitlenen ve kapanan zabıta memuru, telefonunu tamir ettirmek için tamirciye gitti. Telefonunu tamir ettiren Gökalp, internet bankacılığı üzerinden su faturasını ödemek için bankasının mobil uygulamasına girdi. Hesabına girdiğinde biriktirdiği 13 bin TL'nin olmadığını gören Gökalp, durumu bankaya anlattı.

PARA BAŞKA BİR HESABA TRANSFER OLDU

Gökalp'in banka hesabını inceleyen görevli, paranın başka bir hesaba transfer edildiğini söyledi. Bunun üzerine hesap hareketleri dökümünü alan zabıta memuru, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Hesap hareket dökümünü görünce şoke olduğunu ve emeklerinin çalınmasına çok üzüldüğünü ifade eden Gökalp, hesabındaki paranın 5 bin lirasının İstanbul'da bir ATM'den, 8 bin liranın ise banka şubesinden çekildiğini aktardı.

"TÜM BİRİKİMİM BİR DAKİKADA GİTTİ"

Linke tıklaması nedeniyle dolandırıcıların SIM kartını kopyaladığını ve banka hesabına girerek kendisiymiş gibi işlem yaptıklarını belirten Gökalp, "Hesabımdan para çekenlerin adı soyadı belli oldu. Bu şahıslar hakkında şikayetçi oldum. Mağduriyetimin giderilmesi ve dolandırıcıların cezasını çekmesini bekliyorum. Buradan diğer insanlara söylüyorum. Bütün birikimim 1 dakikada gitti. Cep telefonunuza bilmediğiniz numaradan gelen mesajları açıp, linklere tıklamayın. Benim başıma gelen sizin de başınıza gelebilir. Hesabınızdaki tüm birikiminiz bir anda gidebilir." diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal