TCDD'nin Tarihi Binasının Ankara Medipol Üniversitesi'ne Devredildiği İddia Edildi

1928 senesinde inşa edilen tarihi Ankara Garı Yerleşkesi içinde yer alan TCDD misafirhanesinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Ankara Medipol Üniversitesine verildiği öne sürüldü.

27.07.2019-13:55 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-13:52) TCDD'nin Tarihi Binasının Ankara Medipol Üniversitesi'ne Devredildiği İddia Edildi

Ankara Tren Garı kampüsü içinde olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ'ye devredilen TCDD Misafirhanesi olarak kullanılan tarihi binanın Ankara Medipol Üniversitesine verildiği öne sürüldü.

Devlet Demir Yolları ikinci İşletme Baş Müdürlüğü olarak kullanılan ve sonrasında misafirhaneye dönüştürülen tarihi bina 1928 senesinde inşa edildi. BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın aktardığına göre; bina, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu bilinen 2018 senesinde kurulan Ankara Medipol Üniversitesine verildi.

TARİHİ YAPILAR DEVREDİLDİ

İçinde tescilli kültür varlığı olan müzenin de yer aldığı TCDD ikinci bölge binası, kreş, lojmanlar, Sanat Galerisi ve Ankara Misafirhanesi ile beraber devredildi. 78 bin metrekarelik alanın Hazine'ye devredilmesi ile alaklaı protokol, Maliye Bakanlığı, TOKİ ve TCDD İşletmesi arasında 13 Mart 2018'de imzalandı. Devredilen alanın ve binaların Gazi Üniversitesi'nden bölünerek kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne verileceği öne sürülmüştü. Fakat daha sonra Medipol Üniversitesine devri yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal