TCDD,163'üncü Yılını Kutluyor

TCDD'nin 163. kuruluş yılı etkinlikleri dahilinde, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası desteğiyle "Turistik Doğu Ekspresi" güzergahında yapılacak turne Ankara Garı'ndaki törenle başladı.

23.09.2019-16:10 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-17:52)

TCDD'nin 163. kuruluş yılı etkinlikleri dahilinde, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası desteğiyle "Turistik Doğu Ekspresi" güzergahında yapılacak turne Ankara Garı'ndaki törenle başladı.

TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar, törendeki açıklamasında, tarihi 23 Eylül 1856'da İzmir-Aydın hattının inşasıyla oluşan Türk demir yolunun 163. kuruluş yılını kutlamanın sevincini duyduğunu bildirdi.

 ‘Demir Yolları Bu Ülkeyi Uygarlık Ve Refah Işıklarıyla Aydınlatan Kutsal Bir Meşaledir’

Çağlar, TCDD'nin sadece bir demir yolu kuruluşu değil aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın yönetildiği karargah konumunda olduğunu açıkladı ve devam etti "Gurbetten gelen mektubu taşıyan bir kara tren, Anadolu'yu Akdeniz'den dünyaya açan liman, Asya ve Avrupa'yı denizin altından birleştiren tünel, deniz aşırı ülkelere gidecek malların depolandığı stratejik merkez, kıtaları birbirine bağlayan yüksek hızlı demir ağlar ve niceleridir."

TCDD'nin, geçmişte olduğu gibi bugün de, çok büyük görev ve sorumluluklar üstlenerek, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasının lokomotifi olmaya devam ettiğini aktaran Çağlar şunları dile getirdi: "Demir yolları bu ülkeyi uygarlık ve refah ışıklarıyla aydınlatan kutsal bir meşaledir."

Çağlar, Mesai Arkadaşlarına Teşekkür Etmeyi Unutmadı

Çağlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki yürüyüşte demir yolu aşkını yüreklerinde hissederek çalışan mesai arkadaşlarına teşekkürünü bildirdi.

Açıklamadan sonra konser veren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, turne dahilindeki konserlerini 28 Eylül'e kadar sırasıyla Erzincan, Erzurum, Kars ve Sivas Divriği'de tekrar edecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal