Taşra Ne Demek?

Taşra ne demek tarih? Taşra ne demek Vikipedi? Taşra ne demek Osmanlı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-23:01 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-23:40) Taşra Ne Demek?

Taşra ne demek?

Bazı kadroların yanında "taşra yada merkez" ifadeleri yer almaktadır. Merkez ifadesi, Bakanlık/ Müsteşarlık/ Genel Müdürlük merkez binasını, taşra ise bu genel bina haricindeki kamu kurumlarını ifade eder. Taşra yazan her yer ilçe yada köy demek değildir. Bazen bir il birimi bile taşra olabilir. Örneğin Ankara (Taşra) yazıyorsa bu alakalı kurumun merkez binası haricindeki diğer birimlerini ifade eder.

Dereceler ne anlam ifade ediyor?

Bazı kadroların yanında derece (örneğin 9 gibi) yer alırken kimilerinde (S) yazmaktadır. (S) yazılı bulunanlar, KİT'lerdeki sözleşmeli pozisyonları temsil etmektedir. Derecenin ise adayları alakadar eden bir yönü yoktur. Kılavuzda yer alan kadro derecelerinin yüksek olması yada düşük olmasının maaşa yada kariyere bir etkisi yoktur. Bu yalnzıca teknik bir ayarlamadan ibarettir. Adayların bu konuyu dikkate almadan tercih yapması lazımdır.

V.H.K.İ. ne demektir?

Veri Hazırlama Kontrol İşletmenin kısaltılmış biçimine V.H.K.İ. denir.

En son kaç puanla atama yapıldı?

Bu soruya tek tek kadro çağında yanıt verilmesi lazımdır. Öğrenim düzeyi seviyesinde verilecek yanıtın hiçbir manası yoktur. 2006 senesi kasım ayı KPSS tercih işlemlerindeki en az puanları görmek için buraya, 2007 Ocak ayı içinde neticelenen Tarım Bakanlığı ve PTT kadrolarının olduğu KPSS yerleştirmelerinin en az puanları için şuraya tıklayınız. Bu adreslerden kılavuzdaki kadroları, nitelikleri ve boş olan yerleri karşılaştırarak hangi kadroya kaç puana kadar atama yapıldığı hususunda bir fikir edinilebilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal