Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'dan Çiftçiyi Sevindiren Açıklama

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kooperatif ortakları için tarımsal girdilerin sabit faiz oranlarıyla kredilendirme uygulamasının başlatıldığını belirtti.

16.12.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 16.12.2019-16:23) Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'dan Çiftçiyi Sevindiren Açıklama

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kooperatif ortaklarının faiz oranlarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmemeleri için tarımsal girdilerin sabit faiz oranlarıyla kredilendirilmesi uygulamasına geçtiklerini, çiftçilerin kredide sürprizle karşılaşmayacaklarını belirtti.
Poyraz, söz konusu açıklamasında, çiftçi ve üreticilerin girdi maliyetlerini mümkün olduğu kadar aşağı çekebilmek için çalıştıklarını ifade etti. Bu çerçevede kredi faizlerine yönelik bir adım attıklarını bildiren Poyraz, şunları söyledi:
"Ortaklarımızın faiz oranlarında meydana gelen dalgalanmalardan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için tarımsal girdilerin sabit faiz oranlarıyla kredilendirilmesi uygulamasını başlattık. Çiftçi kredide sürpriz yaşamayacak. Sertifikalı tohum, karma hayvan yemi ve kimyevi gübrede sabit faizli kredi uygulamasına geçtik. Mevcut durumda Tarım Kredi ortaklarına, sertifikalı tohum, karma hayvan yemi ve kimyevi gübrede yıllık yüzde 3,5 oranında sabit kredi maliyeti uygulanıyor."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal