Suriyeli Bir Grup Polis Kılığına Girdi Turistleri Gasp Etti

Mersin'de, kendilerini polis gibi tanıtan Suriye uyruklu biri kadın dört şahıs, şehre tatil için giden yabancı uyruklu altı şahsın para ile cep telefonlarını çalarak, kaçtı. Turistlerin ihbarıyla harekete geçen emniyet güçleri, üç şahsı yakaladı.

05.10.2020-12:38 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-12:20) Suriyeli Bir Grup Polis Kılığına Girdi Turistleri Gasp Etti

Irak uyruklu L.O.M.M., A.M.H.H., A.A.M.M. ve M.A.M.M. önceki günlerde tatil için Mersin'e gitti. Iraklı topluluk, merkez Mezitli ilçesi Seymenli Mahallesi'nde kiraladıkları evde, daha evvel tanıdıkları Suriye uyruklu D.R. ve N.M. ile beraber kalmaya başladı.

Suriye ile Iraklılar evde oturdukları esnada kendilerini emniyet gücü tanıtan Suriye uyruklu biri kadın dört şahıs kapıyı çaldı. Kapı açılınca, üstünde polis yazan kart gösteren Suriyeliler, 'Evde uyuşturucu hap saklıyorsunuz' ifadelerini kullanarak evdekileri tek tek odalara alıp, üstlerini aradı.

Tursitlerin üzerlerindeki dört cep telefonu, iki tablet, bin 750 dolar, 350 euro,  bin 250 lira ile iki gümüş yüzüğü çalan zanlılar, evden çıktıktan sonra beyaz renkli bir otomobile binerek kaçtı.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ OLARAK BULUNDU

Gasp Büro Amirliği'ne giden Irak ve Suriyeli turistler, şikayetçi oldu. Şikayetle operasyona başlayan görevliler tahkikata çok yönlü devam ederek, bölgedeki güvenlik kameralarını inceledi. Videoyu kontrol eden emniyet güçleri hadisede kullanılan aracı plakasını belirleyerek, izlemeye aldı. Görevliler, aracı merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'nin etrafında terk edilmiş olarak buldu.

YAKALANDILAR

Bölgede operasyon gerçekleştiren emniyet güçleri, karı koca olan Suriye uyruklu H.A. ve A.U. ve onlara destek olan A.A.'yı kovalamacanın ardından yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyet güçleri, zanlıların araç ile evlerinde yaptıkları arama soncunda, gasp edilen malzemeleri ele geçirerek sahiplerine verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal