Suriye'deki Güvenli Bölgenin Kontrolü Türkiye'de Olacak

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'de kurulacak güvenli bölge hakkında konuştu. Kalın, "Güvenli bölgenin kontrolü Türkiye'de olacak" dedi.

15.01.2019-18:55 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-18:49) Suriye'deki Güvenli Bölgenin Kontrolü Türkiye'de Olacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye aleyhine yaptığı paylaşımla alakalı değerlendirmeler yaptı. Kalın, "Cumhurbaşkanımız ve Trump görüşüp meseleyi olumlu sonuca bağladılar, geride kaldı." sözlerini kullandı.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN 23 OCAK'TA RUSYA'YA ZİYARETİ OLACAK"

23 Ocak Çarşamba günü sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya'ya gezolacak. Burada Suriye meselesi görüşülecek. Yunanistan Başbakanı'nın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Bu meseleler kesinleşince sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

"GÜVENLİ BÖLGENİN KONTROLÜ TÜRKİYE'NİN DENETİMİNDE OLACAK"

Güvenli bölge 30 kilometrede ikamet eden herkesi güvenceye alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız açık bir biçimde söylediler. Sayın Bahçeli bu noktaya dikkat çekiyor. Burada Türkiye'yi adeta boşa çıkartacak, terör örgütlerine yeni bir fırsat alanı verecek bir anlaşmaya bizim onay vermemiz kesinlikle söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız grup konuşmasında söylediler, buranın kontrolü Türkiye'nin olacak. Türkiye'nin askeri konuşlanmasıyla, istihbari faaliyetleriyle yerel halkın dahil olmasıyla bir güvenlik bölgesi kurulacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal