Süleyman Soylu Polis Haftasını Kutladı

İçişleri Bakanı Soylu, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 175'inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

10.04.2020-10:50 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-10:47) Süleyman Soylu Polis Haftasını Kutladı

İçişleri Bakanı Soylu, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 175'inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bakan Soylu, Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 175'inci yılını kutladı.

Bakan Soylu'nun mesajında, "Suçlunun peşine kelepçeyle, virüs tehdidi nedeniyle evinden çıkamayan yaşlımızın kapısına ise büyük bir vicdan, kadirşinaslık ve merhamet duygusuyla giden polisimiz, üzerine aldığı sorumluluğun ağırlığını, elbette ki aziz milletimizin dualarıyla hafifletmektedir." ifadesini kullandı.

Mesajına, "Çeyrek asır kaldı... 'Milletin gönlünde, hırsızın, teröristin, kaçakçının, uyuşturucu satıcısının ensesinde, trafikte nöbette, geceye huzur veren o düdük sesinde iki yüz yıldır biz varız' diyebilmemize, çeyrek asır kaldı." sözleriyle başlayan Bakan Soylu, Türk Polis Teşkilatının kurulduğu günden bugüne sorumluluklarının sürekli arttığı bir görevi olduğu belirtti.

EMNİYET TEŞKİLATININ KÖKLÜ BİR MAZİSİ VAR

Teşkilatın dünyanın en yüksek güvenlik tehlikelerine sahip güzel yurtta, dünyanın en güzel bayrağının altında ve dünyanın en yüksek karakterli milletinin hizmetinde olduğunu ifade eden Bakan Soylu, Türk Polis Teşkilatının, klasik anlamdaki polislik vazifelerinin yanında 21. yüzyılla gelen yeni güvenlik tehlikelerine karşı da köklü mazisi, modern teknolojilerle donatılmış beşeri ve teknik imkanlarıyla, etkin ve dünya ölçeğinde başarılı bir mücadele verebildiğine işaret etti.

Bakan Soylu, "Özellikle 15 Temmuz sonrasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın doğrudan talimatları ve destekleriyle, insansız hava aracı teknolojisinden siber teknolojilere, kriminal laboratuvar kapasitesinden tüm dijital altyapılara, kamera sistemlerinden trafik denetleme sistemlerine kadar birçok alanda ciddi yatırımlar gerçekleştiren teşkilatımız, bu kapasitenin karşılığını da olumlu saha sonuçları olarak almaktadır." ifadesini kullandı.

SİBER SUÇLARDA ULAŞTIĞIMIZ SEVİYE YÜKSEK

İfadelerini sürdüren Bakan Soylu, asayişte, uyuşturucuyla, trafik kazalarında,organize suç çeteleriyle, kaçakçılıkla, küresel terör örgütleriyle mücadelede ülkenin sağladığı gelişme ve başarının, hiçbir tartışmaya imkan vermeyecek şekilde rakamlara yansıdığının altını Bakan, "Bunun yanı sıra tamamen yeni bir suç alanı olan siber suçların takibinde ulaştığımız kapasite ise her vatandaşımızın gurur duyması gereken yüksek bir seviyededir." dedi.

MESAİ MEFHUMU TANIMADAN İNSANÜSTÜ MÜCADELE

Bakan Soylu, son günlerde tüm dünyayı saran salgında dahi polisin bütün gücü ve kapasitesiyle sahada olduğunu ve mesai mefhumu olmadan insanüstü bir mücadele gösterdiğine dikkat çekerek, "Suçlunun peşine kelepçeyle, virüs tehdidi nedeniyle evinden çıkamayan yaşlımızın kapısına ise büyük bir vicdan, kadirşinaslık ve merhamet duygusuyla giden polisimiz, üzerine aldığı sorumluluğun ağırlığını, elbette ki aziz milletimizin dualarıyla hafifletmektedir." ifadelerini kullandı.

TÜRK POLİSİ HER TEHDİDE HAZIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Küresel bir hareket olmanın ötesinde, ne yazık ki küresel bir ayıp haline dönüşmüş olan göçü yönetirken de dünyaya örnek bir beceri ve feraset sergileyen Türk Polis Teşkilatı, bugünün tehditlerini göğüslediği ölçüde, geleceğin tehditlerine de hazırdır." dedi.

Bakan Soylu mesajını, "Bu vesileyle, tam 175 yıldır yani iki asıra çeyrek kaladır ışıldayan bu yıldızın, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bugün bu üniformanın hakkını veren, yüksek bir sadakat ve fedakarlıkla görev yapan tüm mesai arkadaşlarımı da sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." ifadeleriyle sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal