Sosyal Medyadan Tepki Yağdı! 25 Gün Şartı Kaldırılabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedellide yaş için 25 ücret için 15 bin TL açıklaması yapmıştı. Turan, 25 gün şartının da getirildiğini belirtmişti. Bu koşula sosyal medyadan büyük tepki gösterildi.

17.07.2018-18:09 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-18:43) Sosyal Medyadan Tepki Yağdı! 25 Gün Şartı Kaldırılabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, milyonlarca vatandaşın beklediği bedelli askerlik açıklamasını yaptı. AK Partili Turan'ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"YASAYA EKLEME KARARI ALDIK"

"Bugün torba yasa gündeme geldi. Ekim ayında Meclis'in açıldığında gündeme geleceğini düşündüğümüz bedelliyi de bu yasaya ekleme kararı aldık. 

"MÜJDEYİ VERMEK İSTİYORUM"

AK Parti’li Bülent Turan ‘’Kulis bilgisi, duyuma buna gerek yok. Biz şeffaf insanlarız. Yeni gelişmeyi sizinle paylaşmak istedim. 25 yaş ve 15 bin TL ön görüsüyle beraber, 25 günlük bir askerlik hizmeti öngörülüyor. Çalışmalar takdir, komisyonundur’’ şeklinde konuştu.

25 GÜN ASKERLİK ŞARTI

‘’Şu anki bedelli teklifinin içeriğini değerlendirecek olan genel kuruldur’’ diyen Turan ‘’Bizim teklifte, 15 bin bedel, 25 yaş sınırı ve 25 gün askerlik yapma şartı geliyor’’ ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlikten 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğan kişiler yararlanacak.

25 GÜN ŞARTI KALDIRILABİLİR

Sosyal medya üzerinden 25 gün şartına tepkiler çığ gibi büyüyor. Asıl kararın belirleneceği komisyon görüşmelerinde 25 gün şartının getirilmemesi noktasında karar alınacağı gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor. Daha önce getirilen bedelli askerlik düzenlemesinde 25 gün şartı yoktu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal