Sisi'den Mısır Medyasına Tavsiye: Erdoğan'a Saldırmayın

Mısır'da Sisi yönetiminin ülke medyasına Türkiye ve Erdoğan aleyhinde haber yapmama önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

16.10.2020-14:01 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-14:42) Sisi'den Mısır Medyasına Tavsiye: Erdoğan'a Saldırmayın

Mısır Devlet Televizyonu'ndan üst düzey bir yetkili, BAE merkezli The New Khaleej haber sitesine yaptığı açıklamada, darbeci Sisi yönetiminin Mısır medyasına "Türkiye ve Erdoğan'ı hedef almama" önerisinde bulunduğunu söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Yetkililer medyaya Türkiye ve Erdoğan karşıyı yayın yapmama tavsiyesi verdi" ifadelerini kullandı. Türkiye'ye karşı tutum değişikliğinin ise Türkiye ile Mısır'ın Libya ve Doğu Akdeniz konusunda anlaşmaya yaklaşması nedeniyle olduğu belirtildi.

ERDOĞAN'A SALDIRMAYIN TAVSİYESİ

Söz konusu üst düzey yetkili, Mısır medyasına Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıların ve eleştirilerin azaltılması tavsiye edildiğini aktarırken, "Yeni strateji Libya ve Doğu Akdeniz konusunda süregelen anlayışların ışığında geliyor" diye konuştu.

Yetkili, bu tavsiyenin hem kamu hem özel medya kuruluşlarına sözlü olarak verildiğini de belirtti.

YANLIŞ ANLAŞILMALAR VAR

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağustos ayında yaptığı "Mısır, istihbarat örgütü vasıtasıyla benim istihbaratıma başka şeyler söylüyor. Yanlış anlaşılmalar var diyor, bu yanlış anlaşılmaları düzeltmemizde fayda var diyor. Şu anda tabi istihbarat örgütümüz, onların istihbarat örgütüyle görüşmelerini devam ettiriyor" açıklamalarına da yer verildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal