Şırnaklı Avukattan Çin Devlet Başkanına Suç Duyurusu

Şırnak Barosuna bağlı bir avukat, coronavirüs salgını ile ilgili olarak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat, virüsün yayılmasında Cinping'in ihmali olabileceğini düşünüyor.

09.04.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-16:03)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını yaklaşık olarak 1.5 milyondan fazla insanı etkilerken, Şırnak Barosu avukatlarında Mehmet İhsan Kalkavan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping hakkında suç duyurusunda bulundu. Kalkavan, Cinping,'in salgının dünyaya yayılmasında ihmali olduğunu düşünüyor. 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kalkavan, "Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve ilgili yetkililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulundum. Türk Ceza Kanunu'nun 77. maddesiyle insanlığa karşı işlenen suçlar ve Uluslararası Ceza Mahkemesi statüsü 7. madde de düzenlenmiştir. Söz konusu düzenleme ile herhangi bir sivil nüfusa karşı yaygın veya sistematik bir saldırının parçası olarak işlenen öldürme, toplu yok etme suçları kapsamında yargılanmaları gerekir." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal