Şırnak Şehitleri Geride Yarım Kalan Hayatlar Bıraktı

Önceki gün terör örgütü PKK'nın hain tuzağı sonucu 4 işçinin yaşamını yitirmesi acı sonuçlara yol açtı. Ardında buruk hikayeler bırakan şehitler Emin Eroğul, Hacı Atilla, Nesim Bektaş ve Osman Tuncay'ın cenaze törenleri memleketlerinde gerçekleşti.

18.06.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-16:10) Şırnak Şehitleri Geride Yarım Kalan Hayatlar Bıraktı

Önceki gün terör örgütü PKK'nın hain tuzağı sonucu 4 işçinin yaşamını yitirmesi acı sonuçlara yol açtı.  Ardında buruk hikayeler bırakan şehitler Emin Eroğul, Hacı Atilla, Nesim Bektaş ve Osman Tuncay'ın cenaze törenleri memleketlerinde gerçekleşti.

Şehitlerden Hacı Atilla'nın 4, Bektaş'ın 3 ve Tuncay'ın ise 2 çocuğu yetim kaldı. Bektaş'ın ikiz çocuklarının daha henüz kırk günlük olmadığı bildirildi.

Aile ekonomisini sağlamaka için yol inşaatında çalışmak için yol aldığı esnada teröristlerin saldırısıyla jayatını kaybeden işçilerin yakınları cenazede Kürtçe ağıtlar söyledi.

Aynı zamanda kuzen olan Hacı Atilla ve Emin Eroğlu, Akçakoca köyünde yan yana defnedildi. Şehit anneleri Sadiye Atilla ile Şirin Eroğlu birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü.

4 çocuk sahibi olan ve aynı zamanda yetim olan Atilla'nın şehit olması sonucu çocukları da aynı kaderi yaşadı.  Yakınlarından Taybet Ergün, Atilla'nın hayat hikayeisini şöyle anlattı:

"Babasını hiç görmedi, onu annesi büyüttü. Babasının ölümü kaderiydi. Bu başka bir iş. Biz bunu kabul etmiyoruz. Normal ölüm olsaydı biz bu kadar üzülmezdik. Aileleri için çalışmaya gitmişlerdi. Kimseye zarar vermeyen 4 fidan gitti. Çok üzülüyoruz, içimiz parçalanıyor. Saldırıyı kınıyoruz."

Şehitlerin kuzeni İbrahim Özkan, kuzenlerinin Silopi’ye geçimini sağlamak amacıyla bulunduğunu belirterek "Yolda patlama olmuş. İki kuzen yan yana defnedildi. Allah'tan rahmet diliyorum." açıklamasını yaptı.

Öte yandan Şehit Eroğlu'nun sınıf arkadaşı Abdusselam Oral da Emin de şehit yakını hakkında şu açıklamaları yaptı: "Bugüne kadar hiçbir kötü yanını görmedim. Çok sempatik ve güler yüzlü biriydi. Ekmeğini kazanmak için gitmişti. Allah ailesine sabır versin." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal