Sırbistan Cumhurbaşkanı: Türkiye En Büyük Güç

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin sonrasında gazetecilerin sorunu yanıtlarken Türkiye’nin en büyük güç olmasına vurgu yaptı.

07.05.2018-21:56 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-21:50) Sırbistan Cumhurbaşkanı: Türkiye En Büyük Güç

Ankara ile Belgrad arasındaki iş birliğinin Balkanlar'daki barışa ne kadar katkı sağlayacağına dair bir soruyu Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, "Türkiye, Balkanlar'daki en büyük güç, en güçlü ülkedir. Türkiye'nin ne düşündüğü elzemdir’’ şeklinde cevap verdi.

Sırbistan'ın küçük fakat Balkanlar'daki en büyük devlet olarak, Türkiye, Rusya, ABD, Çin ve AB'nin ne düşündüğüne önem verdiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Vucic, "Türkiye Balkanlar'da ve bu bizim için çok elzem. İnsanlar Türkiye'nin etkisini, özellikle diğer devletlerde sadece siyasi değil, yatırım alanında görmüyorsa benim burada fazla söylemem gereken bir şey yoktur. Dolayısıyla özellikle Türkiye ile ikili ilişkilerimiz, ortaklık, sulh ve güvenliği sağlamak için çok elzem’’ ifadelerini kullandı.

FETÖ terör örgütü ile mücadelede özellikle istihbarat noktasında Türkiye ile iş birliğinin söz konusu olup olmadığına dair bir soruya da Cumhurbaşkanı Vucic, "Güvenlik birimlerimizin koordinasyonundan sorumlu olan İçişleri Bakanımız Nebojsa Stefanovic de burada. Ve ilgili Türk makamlarla görüştü. Ortaklığımız sürecek. Biz demokratik yollarla seçilmiş isimleri desteklemeyi sürdüreceğiz" cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal