Siirt'te Sağanağın Ardından 40 Metre Çapında Obruk Oluştu

Siirt'in Konacık köyünde şiddetli yağmurun ardından 20 metre derinliğinde 40 metre çapında bir obruk oluştu. Köylüler görevlilerin önlem almasını istedi.

20.04.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-11:16) Siirt'te Sağanağın Ardından 40 Metre Çapında Obruk Oluştu

Siirt'te merkeze bağlı Konacık köyünün Demirkapı mezrasında yaklaşık 20 metre derinliğinde 40 metre çapında obruk meydana geldi.

Demirkapı mezrasında Mazlum Taş'a ait buğday tarlasında meydana gelen obruğu fark eden çiftçiler, durumu görevlilere bildirdi. Mazlum Taş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, obruğun 3 gün önce sağanak ardından oluştuğunu ifade etti.

YAĞMURUN ARDINDAN ŞİDDETLİ BİR SES DUYULMUŞ

Sağanağın sonrasında çok şiddetli bir ses duyduklarını söyleyen Taş, "Gelip baktığımızda çok derin bir çukur meydana geldiğini gördük. Durumu muhtara haber verdik, muhtar da yetkililere haber verdi. Yetkililer gelip inceleyecek." dedi. Obruğun korkutucu olduğunu söyleyen Taş, görevlilerin bir kaza olmadan tedbir almasını istedi.

"ÇUKURA TAŞ ATTIM, RESMEN DİBİ YOK"

Çiftçi Adil Taş ise 3 gün önce gece vakti çok kuvvetli bir sesle uyandıklarını söyleyerek, olay yerine gidip baktıklarında derin bir çukurla karşılaştıklarını kaydetti. Daha önce bu büyüklükte bir çukur görmediğini söyleyen Taş, şöyle dedi:

"Çukura taş attım, resmen dibi yok. Obruk benim evime 150 metre mesafede, gerçekten çok korkuyoruz. Siirt'te ilk kez karşılaştık, genelde Konya'da oluyor. Görevlilerin tedbir almasını bekliyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal