Senegal'le İlişkiler Tam Gaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Senegal'le dayanışma içerisinde yürütülen ilişkiye İstanbul'da yapılacak olan toplantıyla destek olacağını dile getirdi.

11.09.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-17:21) Senegal'le İlişkiler Tam Gaz
Senegal ile yapılacak olan Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nın İstanbul'da yapılacağını açıklayan Mevlüt Çavuşoğlu, İlişkilerimizin tüm boyutunun kapsamlı şekilde ele alındığı Karma Ekonomik Komisyon(KEK) Toplantısı'nın Türkiye'de bir an önce gerçekleştirilmesi konusunda hemfikiriz. ifadelerini kullandı. 

Senegal Dışişleri Bakanı Amadou Ba ile yaptığı görüşme ve sonrasında imza töreninden sonra bazı açıklamalarda bulundu. 

Senegal'i ''kardeş ülke'' olarak   nitelendiren Çavuşoğlu sözlerine Dışişlerinde Senegal' olan ilk ziyaret olduğunu ve Senegal ile bağlarının tarihi olduğunu yineledi. 

TOPLANTI'YA DAİR 

İkili ilişkilerle beraber ticaret hacminin daha da gelişeceği vurgusunu yapan Çavuşoğlu bu yükselişin "Yükselen Senegal" planlamasıyla artış göstermeye devam edeceğini dile getirdi. 

Çavuşoğlu daha sonra, "İlişkilerimizin tüm boyutunun kapsamlı bir şekilde ele alındığı KEK Toplantısı'nın Türkiye'de bir an önce gerçekleştirilmesi konusunda hemfikiriz."ifadelerine yer verdi. 

Birçok alanda işbirliğine gidileceğini dile getiren Çavuşoğlu, eğitim, kültür, güvenlik anlaşmasının da gerçekleşeceğini "En kısa zamanda güvenlik, savunma sanayi ve askeri iş birliği konusunda da ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz." sözleriyle destekledi. 

ELÇİLİĞE TÜRK HARCI 

İlerleyen ilişkilerle elçiliğin temellerini Senegal'de birlikte atan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Senegal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Temsilcilikler İçin Arsa Takasına İlişkin Protokol" ifadelerini kullandı.

Türk bayrağının, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildiği alanda, Çavuşoğlu temele ilk harcı attı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal