Samsun Vezirköprü'de Coronavirüs Karantinası

Coronavirüs vakalarının artmasının ardından Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vezirköprü ilçesine giriş çıkışları yasakladı. 14 gün boyunca uygulanacak yasak kapsamında, giriş ve çıkışlar özel sebepler kapsamında yapılacak.

11.04.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-09:56) Samsun Vezirköprü'de Coronavirüs Karantinası

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde gün geçtikçe etkisini artırıyor. Ülkemizde 1 aylık süreçte vaka sayısı 50 bine yaklaşırken, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı getirildi.

Bu kapsamda karantina kararları da alınmaya devam ediyor. Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında yapılan toplantıda, Samsun'un Vezirköprü ilçesi için karantina kararı alındı. 

Kararın ardından yapılan açıklamada, "Vezirköprü ilçesinde Covid-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle; ilçe merkezine; ilçeye bağlı köylerden, bölge il ve ilçelerden giriş ve çıkışların mücbir sebepler haricinde 14 gün boyunca yasaklanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu için sokağa çıkma yasağı getirilirken, şimdiye kadar toplamda, 47 bin 29 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise bin 6'ya yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal