Salda Gölü Dumansız Hava Sahası Olacak! 1 Ağustos'tan İtibaren Sigara İçmek Yasak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre, 1 Ağustos'tan itibaren Salda Gölü'nde sigara içmek yasaklanacak.

10.07.2020-09:56 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-10:38) Salda Gölü Dumansız Hava Sahası Olacak! 1 Ağustos'tan İtibaren Sigara İçmek Yasak

Türkiye'nin önemli turizm alanlarından biri olan ve 'Maldivler' olarak bilinin Salda Gölü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma ve Tescil Daire Başkanı Ümit Turan, yeni bir karar aldıklarını açıkladı. 

Turna, Salda Gölü'nü 'Dumansız hava sahası' olarak da ön plana çıkan bir plaj haline geleceğini söyledi ve 1 Ağustos'tan itibaren Salda Gölü'nde sigara içmenin yasaklanacağını belirtti. Turan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, 'Ziyaretçilerin burada sigarasız, rahat bir ortamda, dumansız bir hava sahası içerisinde bu güzelliği izlemelerini istiyoruz. Bu da Türkiye'de bir ilk olacaktır.' dedi.

'İÇME SUYU KALİTESİNDE BİR SUYA SAHİBİZ'

Alınan tedbirlerin önemine dikkat çeken Turan, analiz raporlarında su kalitesinin arttığının ortaya çıktığını söyledi ve 'Şu anda içme suyu kalitesinde bir suya sahibiz. Aldığımız tedbirlerle katı atık girdilerinin, çöplerin düzenli bir şekilde depolanması sebebiyle gölde şu anda herhangi bir kirlilik bulunmamaktadır.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal