Sakarya'da Okulda Korkutan Yangın!

Sakarya'da bir okulda meydana gelen yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

16.12.2019-12:58 - (Son Güncelleme: 16.12.2019-12:47) Sakarya'da Okulda Korkutan Yangın!

Sakarya'da bir okulda çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.
Olay yeri görgü tanıklarından aktarılan açıklamaya göre, Erenler ilçesindeki Akşemsettin İlk ve Ortaokulunda bilinmeyen bir nedenden ötürü şiddetli bir yangın gerçekleşti. Söz konusu durum sırasında okul yöneticileri öğrencileri binadan tahliye ederken durumu itfaiye ekiplerine haber verdi.
Binada mahsur kalan kişinin olmadığı yönünde bir bilgi kaydedilirken, yangın nedeniyle okulun çatısından yoğun dumanların çıktığı aktarıldı. Bölgeye intikal ederek yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sürüyor.
Ailelerinin okula gelip teslim aldığı bazı öğrencilerin korktukları için ağladığı kaydedildi. Okula gelerek ayrıntılar öğrenen Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.
Karabulut, yangında yaralanan ve dumandan etkilenen öğrenci ve personel olmadığını belirterek, "En kısa zamanda ufak tefek onarımları yaparak okulumuzu derhal eğitim-öğretime açacağız. Hasar da telafi edilinceye kadar da eğitim-öğretime Büyükesence okullarımızda devam edilecektir." diye konuştu.
İtfaiye raporu açıklanmadan yangının çıkış nedeni hakkında görüş bildirmenin doğru olmayacağını dile getiren Karabulut, şöyle devam etti: "Sonucu bekleyeceğiz. 186 öğrencimiz var. Duman görüldüğünde yangın olduğu görülmüş ve çocuklar okul yöneticileri ve öğretmen tarafından tahliye edilmiş, eğitim-öğretime ara verilmiş. Gereken neyse yapılmıştır. Öğrencilerimizin eğitim öğretimi diğer okullarda devam edecektir, kesinti söz konusu olmayacaktır."


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal