Sağlık Bakanlığının 11 Sektöre Yönelik Önlemleri Açıkladı

Sağlık Bakanlığı normalleşme döneminde Covid-19’a karşı sektörlere yönelik hazırlanan rehberlerin tek başlıkta toplandığını ve rehberde 11 sektöre yönelik alınması gereken önlemlerin ilk defa yayımlandığını duyurdu.

27.05.2020-15:02 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-14:55) Sağlık Bakanlığının 11 Sektöre Yönelik Önlemleri Açıkladı

Sağlık Bakanlığı normalleşme döneminde Covid-19’a karşı sektörlere yönelik hazırlanan rehberlerin tek başlıkta toplandığını ve rehberde 11 sektöre yönelik alınması gereken önlemlerin ilk defa yayımlandığını duyurdu. Peki, bu önlemler nelerdir?

Sağlık Bakanlığından gelen yazılı açıklamada, normale dönüş döneminde sektörlere yönelik hazırlanan rehberlerin 'COVİD-19 Sağlık Yönetimi ve Çalışma Rehberi' başlığı altında bir araya getirildiği kaydedildi.

Daha önce paylaşılan rehberlerde düzenlemeler yapıldı ve rehberde 11 sektöre yönelik alınması gereken önlemlerin de ilk defa yayımlandığı kaydedildi. Rehberde, 'Beyaz eşya ve mobilya mağazalarında', 'kozmetik ve parfümeri mağazalarında', 'akaryakıt istasyonlarında', 'market ve süpermarketlerde', 'oto yıkamalarda', 'oto servis, tamirhaneler ve lastikçilerde', 'oto galeri ve oto kiralama işletmelerinde', 'ofis ve büro sisteminde faaliyet gösteren tüm işletmelerde', 'emlakçılar ve gayrimenkul danışmanlık ofislerinde', 'elektronik ve telekomünikasyon mağazalarında' ve 'tesisatçılarda' alınması gereken tedbirlere yer verildi.

HER 4 METREKAREYE 1 KİŞİ

Yayımlanan önlemlere göre beyaz eşya ve mobilya mağazalarında personel ve müşteri de dahil olmak üzere 4 metrekareye 1 kişi olacak biçimde içeriye müşteri alınmalı.

KOZMETİK MAĞAZASINDA EL ANTİSEPTİĞİ VE KOLONYA

Kozmetik ve parfümeri dükkanlarında, işletme girişinde müşteriler için el antiseptiği veya en az yüzde 70’lik alkol içeren kolonya olması gerekiyor.

MARKETLERDE SOSYAL MESAFE ANONSU

Akaryakıt istasyonlarında ise maskesiz ve maskeyi uygun bir şekilde takmayan müşterilerin içeri alınmaması, market ve süpermarketlerde aralıklı olarak sosyal mesafe kuralına riayet edilmesine ilişkin anonsların yapılması gerektiğin altı çizildi.

OTO YIKAMADA EL ANTİSEPTİĞİ BULUNDURULACAK

Oto yıkamalarda ile oto servis, tamirhaneler ve lastikçilerde, müşteriler ve personel için el antiseptiği olması gerektiği ifade edildi.

EMLAKÇILAR MİSAFİR ALMAYACAK

Oto galeri ve oto kiralama iş yerleri, ofis ve büro sisteminde hizmet veren bütün iş yerleri, emlakçılar ve gayrimenkul danışmanlık ofisleri ve tesisatçılarda iş yerine misafir alınmayacak.

MÜŞTERİLER SADECE TEŞHİR ÜRÜNLERİNİ İNCELEYECEK

Elektronik ve telekomünikasyon mağazalarında müşterilerin yalnızca teşhir ürünlerini incelemelerine müsaade edilmesi gerektiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal