Rusya İdlib'e Saldırı Düzenlediğini Reddetti

Dün İdlib'de gerçekleştirilen saldırıda 18 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti. Rusya saldırıları düzenlediği iddiasını reddetti

23.07.2019-10:32 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-11:06) Rusya İdlib'e Saldırı Düzenlediğini Reddetti

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında şu ifadeler aktarıldı:

"İngiltere ve ABD tarafından finanse edilen Beyaz Baretlilerin kimliği bilinmeyen temsilcileri tarafından yapılan, Rusuçaklarınca Maaret el Numan'daki (İdlib eyaleti) bir pazar yerine saldırı düzenlendiği iddiası yalandır. Rusya, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin bu bölgesinde herhangi bir görevde bulunmamıştır."

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre ise bugün Maaret el Numan'daki pazar yerine gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 37 kişiden en az 35'i sivil.

Fransız haber ajansı AFP de, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve bölgede bulunan kurtarma görevlilerine dayandırdığı haberinde, İdlib'de dün gerçekleştirilen hava saldırılarında 18 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

AFP, hayatını kaybedenler arasında sivil savunma ağı Beyaz Baretliler üyesi olan ve ajansa da katkı sağlayan vatandaş gazeteci Anas al-Dyab'ın da olduğunu belirtmişti. Fotoğraf ve video çekimi yapan Anas al-Dyab'ın bölgedeki saldırıları görüntülediği esnada hayatını kaybettiği belirtilmişti.

BBC Türkçe'nin haberine göre Eylül ayında varılan İdlib mutabakatı doğrultusunda silahtan arındırılmış bölge oluşturulmasına karar verilmesine karşın Suriye ve Rusya, Nisan ayından sonra İdlib'de hava saldırılarını yoğunlaştırdı.

AFP'ye göre saldırılar neticesinde 630 sivil yaşamını yitirdi, on binlerce kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal