RTÜK Merdan Yanardağ Hakkında İnceleme Başlattı

TELE 1'de yayınlanan 18 Dakika adlı programda Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid için söylediği sözlerle eleştirilerin hedefi olan Merdan Yanardağ hakkında inceleme başlatıldı.

26.06.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-16:02)

TELE 1'in yayın müdürü Merdan Yanardağ, '18 Dakika' adlı programda Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid Han'a ağır hakaretlerde bulundu. Yanardağ, programda yaptığı açıklamalarda "1895 İttihat ve Terakki'nin programında kadın erkek eşitliği vardır. 1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere, Ahmet Rıza'lara, mühendishane öğrencilerine, maarif memurlarına zulmeden despot bir padişahtır." ifadelerini kullandı. 

Herkesi 'yadanşlıkla' suçlayan Yanardağ'ın 'yandaş' kanalda yaptığı bu açıklamalar sosyal medyanın gündemine de geldi. Sosyal medya kullanıcıları Twitter'da 'Abdülhamid aşağılık değildir' etiketi altında binlerce paylaşımda bulundu ve Yanardağ'ı eleştirdi. 

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN TEPKİ

Yanardağ'ın yaptığı içi boş yorum RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in de tepkisi çekti. Şahin Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, "TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.

Şahin'in bu paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni ve yorum alırken, taraflı tarafsız herkes Yanardağ'ın gerekli cezayı almasını talep etti.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal