RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir? RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kaç yaşında?

23 Ocak günü RTÜK başkanı İlhan Yerlikaya’nın istifası sonrası RTÜK başkanlığına Ebubekir Şahin seçildi. İnternette en çok araştırılan konulardan biri olan Ebubekir Şahin Kimdir? sorusunu sizler için derledik…

29.01.2019-17:06 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-17:05) RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir? RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kaç yaşında?

Ebubekir Şahin, 1974 senesinde Rize’nin Çayeli ilçesine doğdu. İlköğrenimini Rize’de tamamlayan Ebubekir Şahin, lise eğitimini Sakarya'da tamamladı. 1995'de Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bitirdikten sonra 2002'de da Gazetecilik Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans yaptı. Şu anda Selçuk Üniversitesi'nde İletişim alanında Doktora eğitimini tez aşamasında devam ettirmektedir.

Ebubekir Şahin, sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak hizmet vermiştir.

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35'inci maddesi gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8'inci Birleşiminde gerçekleştirilen seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine gelmiştir.

Ebubekir Şahin evli ve iki çocuk babasıdır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal