Muvafakatname Örneği

Muvafakatname örneği tapu? İşyeri muvafakatname örneği? Muvafakatname örneği öğrenci? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik.

29.01.2019-16:32 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-16:25) Muvafakatname Örneği

Muvafakatname nedir?

Muvafakatname kelimesi, farklı durumlarda talep edilen bir izin belgesi için tercih edilen bir terim olarak karşımıza geliyor. Muvafakatnamenin tanımı sözlükte; "İzin verildiği ile alakalı üzerinde bilgi olan yazılı belge" biçiminde veriliyor.

Bir diğer ifade ile muvafakatname; Bir kişinin kendi haricinde bir başka özel veya tüzel kişiliğe, üstündeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini tesis etmek için verdiği özel bir izin, kabul ya da yetki belgesini karşılıyor.

Muvafakatname ayrıca, Medeni Kanuna göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediği zaman eşten mutlak alınması gereken tersi durumda gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge manasına geliyor. Muvafakatnameler noterde düzenlenebiliyor.

Muvafakatname nereden alınır?

Muvafakatname noterlerden ya da emniyet müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Resmi düzenlemede muvafakatname almak için belirtilmiş başka bir kurum olmamkla beraber muvafakatname almak isteyen kimseler kendilerine en yakın kuruma müracaat edebiliyor.

Muvafakatname belgesi ne kadar?

Muvafakatname belgesi, yukarıda da söylediğimiz gibi noterden veya emniyet müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Fakat muvafakatname ücreti, her iki kurumda da farklılık gösterebiliyor. Noterlerden alınan muvafakatname için ortalama 50 TL’yi verirken, bu belge emniyet müdürlüklerinden bedava olarak alınabiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal