Milli Harita Uygulaması Nedir? Milli Harita Uygulaması Ne İşe Yarar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra gündeme gelen Milli Harita Uygulaması Nedir? Milli Harita Uygulaması Ne İşe Yarar? Milli Harita Uygulamasını Kimler Kullanır? Sorularının cevapları haberimizde…

29.01.2019-16:17 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-16:15) Milli Harita Uygulaması Nedir? Milli Harita Uygulaması Ne İşe Yarar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra gündeme gelen Milli Harita Uygulaması tamamen yerli ve milli bir uygulamadır. Google Earth uygulamasına benzeyen Milli Harita Uygulaması ile bina ve arazi yapısı 3 boyutlu olarak kullanıcıya sunuyor.

Milli Harita Uygulaması Ne İşe Yarar?

Milli Harita Uygulaması ile sayısal veriler, coğrafi veriler ve ortofoto görüntüler kullanıcılara 3 boyutlu olarak yansır.  İnternet üzerinden masaüstü uygulaması olarak sunulan Milli Harita Uygulaması CAS Harita Genel Komutanlığı tarafından geliştirilmiş bir coğrafi bilgi sistemidir.

Milli Harita Uygulaması CAS, coğrafi verilerin üç boyutlu olarak görülebilmesi ve analiz edilebilmesine imkan sağlar.  CAS uygulaması verileri sanal ortamda simülarite ederek 3 boyutlu bir şekilde kullanıcıya sunar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal