Rodriguez: Türkiye'nin Bu Başarı Hikayesini Anlatması Gerekiyor

BM Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez, "Türkiye'de şehirlerde dikkatimizi vermemiz gereken alanlar var ama büyük yoksul mahalleler yok. Bu çok hoşuma gitti. Türkiye'nin bu başarı hikayesini anlatması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

25.10.2019-21:04 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-20:57)

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince "Şehircilik ve Mutlu Şehir" ana temasıyla Kartepe'deki bir otelde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kartepe Zirvesi'nde "Mutluluğun Şehirlerle Bir İlgisi Olmalı" başlıklı özel oturumda konuşan Rodriguez, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması için bunun önce şehirlerde başarılması gerektiğini ifade etti.

Hem ülke içi hem de uluslararası anlamda alınan göçlere yönelik yapılan yatırımların aslında şehirlere ve insanlara yapılan yatırımlar olduğuna söyleyen Rodriguez, daha önce yatırımların şehirlerin ekonomik aktiviteleri arttırmak olarak görüldüğünü ama son 50-60 senede çok şeyin değiştiğini işaret etti.

Rodriguez, bir paradigma değişmesinden bahsetmek istediğini dile getirerek, "2050'de şehirlerde yaşayan insanların iki katına çıkacağını öngörüyoruz. Aslında bu Türkiye'yi çok ilgilendirmiyor ama Çin, Hindistan, Brezilya ve Afrika'daki ülkeler için ne demek olduğunu tahmin edebilirsiniz. 30 sene içinde bununla nasıl başa çıkıp ve bu şehirlerdeki insanlara nasıl hizmet sunabileceğimizi bilmiyorum. Çok büyük bir iş var önümüzde ve Türkiye'nin bununla başa çıkmaya başladığını görüyorum." diye konuştu.

BU ÜLKEDE ÇOK FAKİR MAHALLELER YOK

En çok Somali, Pakistan, Afganistan gibi çok fakir ülkelerle çalıştığını, 1990'ların başında ise Çin'de 4 sene geçirdiğini aktaran Rodriguez, "Türkiye'de çok fazla güzel şey olduğunu gördüm. Beni en çok etkileyen şeylerden birisi bu ülkede çok fakir mahalleler yok. Türkiye'de şehirlerde dikkatimizi vermemiz gereken alanlar var ama büyük yoksul mahalleler yok. Bu çok hoşuma gitti. Türkiye'nin bu başarı hikayesini anlatması gerektiğini düşünüyorum. Bence kesinlikle bir başarı hikayesi." ifadelerinde bulundu.


Şehirlerde çevresel yönetimin önemine değinen Rodriguez, "Bizim en çok ihtiyacımız olan şey, şehirlerde çevreyi daha iyi yönetip, daha iyi bir şekilde uygun olarak kullanmamız gerektiği. Yerel yönetimlerin daha fazla yeşil alan sağlaması, çocuklar için güvenli bir şehir oluşturulması daha çok üzerinde durulması gereken meseleler." şeklinde konuştu.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal