Rize'de 1 Belde 4 Köy Coronavirüs Nedeniyle Karantinaya Alındı

Ülkemizde etkili olmaya başlayan coronavirüs salgını kapsamında önlemler alınmaya devem ediliyor. Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kendirli Beldesi ve beldeyle yakın teması bulunan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri karantinaya alındı.

27.03.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-15:37) Rize'de 1 Belde 4 Köy Coronavirüs Nedeniyle Karantinaya Alındı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde de etkili olmaya başladı. Salgının önüne geçebilmek için birçok önlem alınırken bu önlemlerden biri de Rize'de alındı. Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Rize'de Kendirli Beldesi ve Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri karantinaya alındı. Çok ihtiyacı olan kişiler haricinde, izin verilenler dışında sokağa çıkışlar ikinci bir karara kadar sınırlandırıldı. 

Rize İş Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel coronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır" ifadesine yer verildi. Giriş çıkışlara izin verilmeyecektir. Yine muhtarlar üzerinden bu bölgedeki evlerde ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir. Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izolasyona alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal