Reina Saldırısına İlişkin Mahkemede Ara Karar

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi saldırı gerçekleştiren ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya dair ara karar açıklandı.

18.07.2018-22:31 - (Son Güncelleme: 18.07.2018-22:26) Reina Saldırısına İlişkin Mahkemede Ara Karar

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Ortaköy'de bulunan eğlence merkezi Reina'ya yılbaşı gecesi gerçekleştirilen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına dair aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da olduğu 44'ü tutuklu 58 sanığın yargılandığı mahkemede, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda görülen davada baş sanık Masharipov'un Reiana’ya saldırı anı ve sonrasında kaçtığı video izletildi.

Kamera kayıtlarının izletilmesinin sonrasında söz alan Lübnan'ın İstanbul Başkonsolosluğu avukatı Mustafa Büyükbaş, "Profesyonel bir eylem ve saldırgan çok soğukkanlı davranıyor. Abdulkadir Masharipov'a sormak istiyorum. Seni ABD ajanları mı, İsrail ajanları mı yetiştirdi?" şeklinde soru yöneltti. Sanık Masharipov'un avukatı, müvekkilinin susma hakkının olduğunun ifade edilmesini talep etti.

Susma hakkı olduğu belirtilen saldırgan Masharipov ise "Bu benim vereceğim cevap değil’’ diyerek cevap verdi.

Mahkemede söz verilen sanıklar ve avukatları tahliyeye ilişkin hakime istekte bulundu.

Bu isteği değerlendiren mahkeme heyeti, aralarında saldırgan Masharipov'un da olduğu 44 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti bir sonraki celsenin 19 Kasım 2018 tarihinde Silivri'de yapılmasına karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal