Profesörlerin Maske Tartışması Gündeme Oturdu

Koronavirüse ilişkin maske kullanımı konusunda tartışmalar profesörler arasında gündemin konusu oldu.

16.09.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-11:21) Profesörlerin Maske Tartışması Gündeme Oturdu

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maske kullanımı konusunda yaptığı yorumu Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu sosyal medya üzerinden eleştirdi. Bunun üzerine Ceyhan, Çilingiroğlu'nun yorumuna, "Seni adam yerine koyup cevap vermezdim ama" diyerek bir açıklama yayınladı. Çilingiroğlu ise "Üzerimde emeğiniz yok, dediklerinizde yanıldınız" ifadeleri ile karşılık verdi.

Çilingiroğlu Cehan'ın daha önce katılşmış olduğu bir programda dile getirdiklerini hatırlatarak "Mehmet hocam önceden maske takılmasın diyenlerdendiniz? Şimdi takın diyorsunuz? Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım? Yani bulaşıcı üst solunum yolu enfeksiyonlarında en basitinden maske takmıyorsunuz öyle mi? Bu ne biçim enfeksiyon kontrolüdür? Hocam?" Ceyhan'a cevap yazdı. 

''SAĞLIKLI KİŞİLERİN MASKE TAKMASI ÖNEMSİZDİR''

Çilingiroğlu'nun cevabını alıntılayarak, "Solunum yoluyla bulaşan her hastalıkta topluma maske taktırılmaz. Bulaşıcı hastalıkların kontrolü dersime girmemişsin herhalde. Maske, virüsü taşıyan takarsa daha çok koruyucudur. (yüzde 90×30) Sağlık çalışanlarının maske bulamadığı bir dönemde topluma bu veriyle "maske tak" demek ancak senin gibi cahillerin işi olabilir. Basının ilgisini çekmek için birilerine sataşmak, soytarılık yapmak, dört üniversiteden profesörlüğüm var gibi yalanlara başvurmaya gerek yok. Hacettepe'den iyi hekimler çıkar ama arada senin gibiler de çıkıyor işte. Üzgünüm" ifadelerini kullandı. 

KEŞKE BENDEN ÖNCE SÖYLESEYDİNİZ

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan arasında yaşanan tartışma ,''Bilim insanıyız. Yayınlarımız araştırmalarımız ortada. Sizlerden direk eğitim almadım yani üzerimde emeğiniz yok. Maske işine gelince keşke benden önce takın deseydiniz. Ama yanıldınız diğerleri gibi. O nedenle dediklerinizin benim için hiç bir önemi yok." ifadeleriyle sonlandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal