Prof. Dr. Orhan Şen Yağışların Ardından Sıcak Hava Uyarısında Bulundu

Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı hava değerlendirmesinde, ülke genelinde etkili olan yağışlı havanın hafta sonu yerini sıcak havaya bırakacağını belirtti.

24.06.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-15:01) Prof. Dr. Orhan Şen Yağışların Ardından Sıcak Hava Uyarısında Bulundu

Ülkemizde etkili olan yağışlı hava yaşamı olumsuz bir şekilde etkilerken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Afrika üzerinden Türkiye'ye sıcak hava dalgasının yöneldiğini söyleyen Şen, "Hafta sonundan itibaren aşırı yağışlar bitiyor, Afrika üzerinden sıcak hava dalgası geliyor. Bu sıcaklar bizi bunaltacak. Tüm ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Sıcaklıklar hafta sonundan itibaren kuzey bölgelerde 5-6, güneyde 8-9 derece artacak." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul ve Bursa'da etkili olan yağışların 'Süper Hücre' denilen bulutlardan kaynaklandığını aktaran Şen, "Bu bulutların kalınlığı 10-12 kilometre. Yıldırım, şimşek, gök gürültüsü ve aşırı yağış bırakıyor. Bu nedenle bunlara 'süper hücre' deniliyor. Önümüzdeki aylarda da bu tür yağışları göreceğiz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal