Prof. Dr. Esin Şenol Maskesiz Yemek Yerken Yakalandı

Prof. Dr. Esin Şenol'dan yüz yüze eğitimde 'Okulların yüz yüze olarak açılabilmesi için Türkiye'de yeni vaka sayısının en azından 500'ün altına inmesi lazım, 100-300 arasında vaka gördüğümüzde içimiz rahat edebilir.' uyarısı yaparken restoranda kalabalık bir yemekte görüntülendi.

07.09.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 07.09.2020-11:12) Prof. Dr. Esin Şenol Maskesiz Yemek Yerken Yakalandı

Prof. Dr. Esin Şenol; 'kısıtlama için çok geç kalındı salgın tümüyle kontrolden çıkmış durumda, hayatın anahtarı olmayan bütün alanlar, açılışlar, mitingler, toplu ibadetler hepsi iptal edilmeli' dedikten sonra çilingir sofrasına kuruldu.

KORONAVİRÜS RAKI VE ŞARABA ETKİ ETMİYOR

PROF. DR. ESİN ŞENOL: YENI VAKA SAYISI 500'ÜN ALTINA INMEDEN OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMASIN!

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, 21 Eylül tarihinde okulların yüz yüze açılabilmesi için koronavirüs (Kovid-19) günlük yeni vaka sayısının 500'ün altına düşmesi gerektiğini ifade ederek, '100-300 arasında vaka gördüğümüzde içimiz rahat edebilir.' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Şenol, koronavirüs salgının hala fazla etkili ve ölümcül seyirli olarak sürdüğünü dile getirdi.

SALGIN DÜNYADA TEKRAR YÜKSELME EĞİLİMİNDE

Şu anda dünyada salgının kontrol altına alındığı ülkelerde de yeni vaka ile can kaybı sayılarında ciddi artış görüldüğünü ifade eden Esin Şenol, 'Salgının dünyada tekrar yükselme eğilimine girmesi söz konusu. Pek çok ülkede riskli bölgelerde tekrar kısıtlamaya yönelik kararlar uygulanmaya başlanıyor. Mesela Avusturalya, İspanya, Yeni Zellanda gibi ülkeler tekrar yeni kısıtlamalara gidiyor. Virüsün pek çok ülkede kontrol altına alınmışken şimdi yeniden yükselmesi, okulların açılması nedeniyle yaşanan bir deneyimleme.' dedi.

'ÖNLEMLER YENİDEN UYGULANIYOR'

Okullar açıldığında bir ülkede vaka sayılarının artması durumunda toplumdaki salgınla baş etme yöntemlerinin yeniden devreye alındığını belirten Şenol, 'Yani ülkeler, daha önce salgınla hangi yöntemlerle baş edebilmişse yine o yöntemlere başvurur. Örneğin Avusturalya'da olduğu gibi bazı ülkeler sınırları, bazı ülkeler ise yeniden toplumsal etkinliklerin en hareketli olduğu yerleri kapatıyor' şeklinde konuştu.

Türkiye'ye ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şenol, ifadelerini şu sözlerle sürdürdü:

'Türkiye'de salgın tekrar yükselme eğilimine girdi ve bu henüz okulları açamamışken oldu. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken şey, toplumda salgını mutlaka kontrol altına alma çabalarına tekrar dönmektir, alınan önlemleri tekrar tekrar gözden geçirmektir. Biz ve Amerika gibi ülkeler, birinci dalganın ikinci pikine doğru bir yükselme görüyoruz.'

TAZİYE, DÜĞÜN VE ŞEHİRLERARASI YOLCULUĞA DİKKAT

Bu salgından korunmak için tek yolun şu an için maske, sosyal mesafe ve hijyen olduğuna vurgu yapan Şenol, bunun bireyler tarafından temin edilebileceği gibi aynı zamanda canlanmanın olduğu yerlerde de toplumsal önlemlerin uygulamaya konulmasıyla mümkün olduğunu belirtti.

Şenol, koronavirüs kaynaklı başvurularda en kritik bulaş yolunun düğünler olduğuna vurgu yaparak, 'Öte yandan şehirlerarası seyahatler de yine önemli bir etken. Cenaze yemekleri ve taziye ziyaretleri de aynı şekilde. Yani toplanmanın olduğu ve hayatın anahtarı olmayan alanların kısıtlanması önem taşıyor.' şeklinde konuştu.

OKULLARIN AÇILMASI İÇİN VAKA SAYILARI KONTROL ALTINA ALINMALI

Okullarda yüz yüze eğitime geri dönülebilmesi için hastalık seyrinin önemli olduğuna işaret eden Şenol, 'Okulların açılabilmesi için toplumdaki salgının kontrol altına alınması şart. Okullarda mesafenin korunacağı, altyapının iyi hazırlandığı ve temaslı çalışmanın iyi yürütüleceği bir sistemin derhal kurulması gerekiyor.' açıklamasında bulundu.

 

PROF. DR. ESİN ŞENOL KİMDİR?

Prof. Dr. Esin ŞENOL, 23 Mart 1963 senesinde dünyaya gelmiştir. Lisans öncesi öğrenimlerinin sonrasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 senesinde başarıyla tamamlayarak tıp unvanı kazanmıştır. İhtisasını da, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 1992 senesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olmuştur.

1992 - 20113 seneleri arasın da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev üstlenmiş aynı zamanda bu fakültede Yrd. Doç Dr, Doç. Dr. ve Prof. Dr. Unvanlarını almıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal