Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan İlaç Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde üzerinde çalıştıkları Dornaz Alfa ilacıyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, eleştirilerin odağında kaldı. Yeni açıklamalarda bulunan Ovalı, "Bu ilaç ile mucizevi sonuçlar elde ettik. İlaç o kadar etkili ki, çok kısa sürede hastaların düzelmesini umut ediyoruz." dedi.

18.04.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-10:44) Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan İlaç Açıklaması

Coronavirüs salgınına karşı ekibiyle birlikte laboratuvara kapanan ve geçtiğimiz günlerde çalıştıkları ilaç üzerine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kistik fibroziz denen hastalıkta yıllardır kullanılan "dornaz alfa" etken maddeli ilacın, coronavirüs tedavisinde laboratuvarda "mucizevi sonuçlar" gösterdiğini açıkladı.

"HASTA NEFES ALMAYA BAŞLIYOR" 

Sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamaların ardından bir anda eleştirilerin odağına gelen Ovalı, yeni açıklamalarda bulundu. Ovalı ilacın etkileriyle ilgili detayları paylaştı ve "Bu ilaç o zarı parçalıyor ve hasta nefes almaya başlıyor. Bağışıklığa, hastalığı yenmesi için süre sağlıyor. Öldürücü olan kısmı yok ettiğinizde zaten gerisini bağışıklık hallediyor. Bu laboratuvardan çıkan bir sonuç. Klinikte acil koduyla test edilmesi gerekiyor. Aşı da çıkacak göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

"KISA SÜREDE HASTALARIN DÜZELMESİNİ UMUT EDİYORUZ"

Milliyet'ten Meltem Günay'ın aktardığı habere göre Ovalı, "Şimdi bu projeyi acil koduyla Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na (TUSEB) yüklüyoruz. Bu altın vuruşumuzdu, altın ürünümüz. İlaç o kadar etkili ki, çok kısa sürede hastaların düzelmesini umut ediyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal